skok na glavno vebino izjava o dostopnosti
Térkép  

Trojne neuspešne kvalifikacije (1976–1978)

Kar tri leta zapored, od 1976 do 1978, so ravenske odbojkarice potovale na kvalifikacije za vstop v I. zvezno ligo, toda vselej so ostale praznih rok. Najprej so se za vstop v najvišjo ligo potegovale kot prvakinje republiške lige in potem kot najboljše v II. zvezni ligi, ki so jo ustanovili leta 1977.

Olvasás tovább

To leto so po jesenskem delu tekmovanja v drugoligaški konkurenci prenehale igrati Majda Ranc, Veronika Ledinek, Marinka Jamšek in Milena Arih. V prvo ekipo pa so se vključile mladinke Majda Klajnšek, Anita Goltnik, Barbara Hrastnik in Andreja Hrastnik. Čeprav je bila ekipa znatno pomlajena, so bile Ravenčanke v sezoni 1977/78 prve, toda na kvalifikacijah za I. zvezno ligo so v Brčkem izgubile s Kaštelo z 0:3.

Zelo dobre so bile Fužinarjeve mladinke, ki so pravzaprav skoraj v celoti sestavljale tudi prvo žensko ekipo in kar nekajkrat sodelovale na nekaterih močnih turnirjih. Leta 1978 so bile s trenerjem Damjanom Pogorevčnikom na turnirju v Beogradu.

Istega leta so gostovale na Madžarskem, kjer so v Szombathellyju organizirali turnir prijateljstva.

Nekaj naših mladink pa je v tem letu v slovenski reprezentanci igralo tudi na turnirju republik in pokrajin v Titovem Velesu.

Fotó galéria

Tartalomjegyzék

Hely

Hely megjelenítés

Információk

A digitális gyűjtemény szerzője

Miroslav Osojnik

Jelszavak

ODBOJKA, Zgodovinski pregledi, ŠPORT, ŠPORTNA DRUŠTVA, ŠPORTNE PANOGE, ŠPORTNE PRIREDITVE, ŽENSKE

A közzététel dátuma

30.12.2020 19:16

Legutóbbi módosítás

30.12.2020 19:16

Možnost filtriranja

Keresés

Tartalom típus

KATEGÓRIA
KATEGÓRIA
KATEGÓRIA
KATEGÓRIA

Szervezet

Partner

Spletni portal KAMRA uporablja piškotke za boljše delovanje strani in vodenje statistike ogledov. Več si lahko preberete tukaj.
se ne strinjam
se strinjam