skok na glavno vebino izjava o dostopnosti
Térkép  

Prvi začetki sredi petdesetih let

Z odbojko se je v tem času ukvarjalo še nekaj drugih starejših in mlajših igralk. Odbojkarska ekipa v sestavi: Krista Fanedl, Marija Blatnik, Rozka Blatnik, Minka Trbovšek, Marija Pumpernik, Hilda Čapelnik, Hanika Pistotnik, Avgusta Rozman in Polonca Ivartnik je leta 1957 prvič nastopila na mladinskem prvenstvu Slovenije in zasedla solidno 3. mesto. Od takrat pa vse do leta 1962 so Fužinarjeva dekleta redno nastopala na vseh republiških prvenstvih za mladinke in tudi tekmovale v ženski republiški odbojkarski ligi. Leta 1958 so bile mladinke druge, leta 1959 pa so postale republiške prvakinje. Istega leta so mladinke na državnem prvenstvu v Sremskih Karlovcih osvojile 3. mesto.

Olvasás tovább

Tudi v republiški ligi so se Fužinarjeva dekleta vsa ta leta dobro držala in se praviloma uvrščala od 3. do 5. mesta. Tista leta po osvoboditvi je bila slovenska odbojka zelo dobra, saj smo imeli v I. zvezni ligi dve do tri ekipe, ki so osvajale tudi državna prvenstva.

V prvem obdobju, od 1956 do 1962, so za OK Fužinar trenirale in igrale tudi naslednje igralke: Ela Lasnik, Iva Lasnik, Ela Blatnik, Majda Hecl, Darinka Izak, Adela Urnaut, Anica Pudgar, Fanika Bauče, Helga Doberšek, Anica Kričej, Olga Emeršič, Jožica Filipančič in Irena Novak. Večina teh odbojkaric je igrala za TVD Partizan, kjer so tudi sicer aktivno nastopale.

Mrtvilo in stagnacija v drugem obdobju (1962–1966)

To obdobje pomeni čas ponovnega mrtvila na področju ženske odbojke. Nekaj najbolj navdušenih igralk je sicer treniralo, vendar so redko nastopale. Zato tudi kakšnega posebnega uspeha v tem obdobju ženska odbojka na Ravnah ni dosegla.

Fotó galéria

Tartalomjegyzék

Hely

Hely megjelenítés

Információk

A digitális gyűjtemény szerzője

Miroslav Osojnik

Jelszavak

ODBOJKA, Zgodovinski pregledi, ŠPORT, ŠPORTNA DRUŠTVA, ŠPORTNE PANOGE, ŠPORTNE PRIREDITVE, ŽENSKE

A közzététel dátuma

30.12.2020 19:15

Legutóbbi módosítás

30.12.2020 19:15

Možnost filtriranja

Keresés

Tartalom típus

KATEGÓRIA
KATEGÓRIA
KATEGÓRIA
KATEGÓRIA

Szervezet

Partner

Spletni portal KAMRA uporablja piškotke za boljše delovanje strani in vodenje statistike ogledov. Več si lahko preberete tukaj.
se ne strinjam
se strinjam