skok na glavno vebino izjava o dostopnosti
Térkép  

Na Odbojkarskem dnevu maja 2018 Fužinar ugnal Krko s 3:2

Na Ravnah je 11. maja 2018 potekal »Dan odbojke«. vse aktivnosti kluba so se čez dan odvijale v dvorani OŠ Prežihovega Voranca, dogodka se je udeležilo skoraj 100 igralcev. Tekme so bile lepo obiskane, zato pohvale tudi navijačem, ki so našim igralcem z udeležbo izkazali podporo. V glavni tekmi dneva so člani v drugi tekmi kvalifikacij za 1. DOL ugnali Krko s 3:2, a zaradi izgubljene prve tekme z 0:3 ostajajo prvoligaši odbojkarji Krke. Kljub temu se je pomlajena ekipa v tej sezoni zelo izkazala, in vsekakor bodo v naslednji sezoni ponovno napadali prvo mesto in uvrstitev v 1. ligo.

Olvasás tovább

Odbojkarski dan se je začel z igralci male odbojke, ki so nastopili na zaključnem turnirju 3. kroga. Poleg Fužinar Sij Metala so nastopile še ekipe Krke I, Žužemberka in Kočevja. V prvih tekmah so odbojkarji Krke premagali Fužinar, Žužemberk pa je premagal Kočevje. Na turnirju sta se za prvo mesto pomerili Krka in Žužemberk, slavili pa so igralci Krke. Tekmo proti Kočevju so dobili igralci Fužinarja, ki so si s tem priigrali še dvoboj za drugo mesto proti Žužemberku. Tekma je bila zelo izenačena, a na koncu so jo dobili gostje, zato bo Fužinar nastopil na turnirju za 13. mesto na državnem prvenstvu male odbojke.

Po končanem turnirju male odbojke so na dvoranskem parketu trenirali igralci, ki bodo naslednje leto nastopali v drugi ekipi Fužinarja. Večinoma so to igralci kadetske ekipe, ki je dopolnjena z nekaj mladinci in tudi starejšimi dečki. Pod vodstvom trenerja Ježa so z mislimi že usmerjeni v naslednjo sezono, zato igralcem ne manjka motivacije za delo. Treninga se je udeležilo 16 igralcev, ki so po krajši vadbi osnovne tehnike delali 6:6 in utrjevali osnovne sisteme odbojkarske igre. Po končanem treningu se je ekipa podružila ob pici in ogledu članske tekme kvalifikacij za 1. državno odbojkarsko ligo.

Glavni dogodek dneva je bila druga tekma kvalifikacij za 1. DOL. Po prvem polčasu je Krka vodila s 3:0, a upanje v vrstah mlade ekipe Fužinarja ni zamrlo. V prvem nizu sta se ekipi dobro borili, a Krka je uspela zadržati manjšo prednost do končnice in se potem veselila vodstva z 1:0, po zmagi v prvem nizu s 25:21. To je že pomenilo obstanek Krke med prvoligaši, zato je gostujoči trener opravil tudi nekaj menjav. Zato so v drugem nizu odbojkarji Fužinarja ekspresno izenačili s 25:10. Tretji in četrti niz sta bila izenačena. Tretji set je pripadel Fužinarju s 25:23, četrti pa Krki s 25:27. Zmagovalca tekme je odločil skrajšani niz, ki so ga bolje začeli domači. Po nekaj slabih potezah gostov so domači zagospodarili na igrišču in s 15:5 zaključili tekmo ter se veselili zmage s 3:2. Kljub neuspehu v kvalifikacijah je ekipa sezono končala z dvignjenimi glavami. Za Fužinar so pod vodstvom trenerja Veličkovića nastopili: Lednik, Šavc, Levar, Primik, Valentan, Glinšek, Libnik, Jež, Ranc, Golob, Adam, Ramšak, Maklin in Tisovnik Enci. 

V vsakem športu prihaja do vzponov in padcev, ki pa so po svoje razumljivi in samoumevni, predvsem takrat, ko se menjajo generacije. Za prihodnost ravenske odbojke pa se nam ni treba bati. Ob nadaljnjem zavzetem strokovnem delu v klubu in po šolah ter že ob potrjeni množičnosti se bo nenehno porajala tudi kakovost in bogata tradicija uspehov te športne zvrsti bo gotovo ostala na Ravnah prisotna tudi v naslednjih desetletjih. Potrudimo se torej vsi, ki kaj čutimo do odbojke – te lepe, dinamične športne discipline, da bomo lahko tudi v naslednjih letih tako ponosni na naše fante, kot smo bili do sedaj. Plemenita in atraktivna igra, ki se je leta 1928 rodila pri tedanjem guštanjskem telovadnem društvu »Sokol«, naj bo vzgled mnogim bodočim športnim generacijam našega ponosnega železarskega kraja.           

Fotó galéria

Tartalomjegyzék

Hely

Hely megjelenítés

Információk

A digitális gyűjtemény szerzője

Mitja Jež

Jelszavak

ODBOJKA, Zgodovinski pregledi, ŠPORT, ŠPORTNA DRUŠTVA, ŠPORTNE PANOGE, ŠPORTNE PRIREDITVE

A közzététel dátuma

30.12.2020 19:14

Legutóbbi módosítás

26.03.2021 11:10

Možnost filtriranja

Keresés

Tartalom típus

KATEGÓRIA
KATEGÓRIA
KATEGÓRIA
KATEGÓRIA

Szervezet

Partner

Spletni portal KAMRA uporablja piškotke za boljše delovanje strani in vodenje statistike ogledov. Več si lahko preberete tukaj.
se ne strinjam
se strinjam