skok na glavno vebino izjava o dostopnosti
Térkép  

Odbojkarji v drugem delu leta 2015 spet z novim trenerjem

Članska ekipa OK Fužinar Metal Ravne je prvoligaško sezono 2015/2016 pričela zelo slabo, saj jim v prvem delu sploh ni uspelo zmagati. Po porazu s Krko je ostala tudi brez trenerja, saj je Bogdan Pupavac nepreklicno odstopil. Ker ekipa v tej sezoni še ni prikazala dobre igre in v prvenstvu še ni zmagala, je vodstvo kluba njegov odstop sprejelo.

Olvasás tovább

To je bil razlog, da je Bogdana Pupavca na klopi zamenjal Beograjčan Slobodan Nikolić. Člane je čakalo veliko dela, če so si želeli zagotoviti nastope v končnici prvenstva, kar bi zanje pomenilo obstanek v 1. DOL. Ekipo so v tem letu sestavljali libero Blaž Libnik, sprejemalci Samo Stravnik, Peter Šavc, David Čuk in kapetan Jure Jež, korektorja Matej Tomaž in Portoričan Joseph Cuevas, blokerji Denis Valentan, Miha Borko in Američan Gary House ter podajalca Nace Lednik in Mitja Jež. Z ekipo so trenirali tudi nekateri mlajši igralci, ki bodo lahko že v bližnji prihodnosti nosili dres članske ekipe. Za vse nadarjene mlade igralce je klub poskrbel, da jim je bilo omogočeno tudi večje število tekem, ker bo druga ekipa Fužinarja nastopala v 3. DOL.

V to sezono so dobro krenile ekipe v mlajših kategorijah, prav v vseh starostnih skupinah pa je klubu uspelo povečati število aktivnih igralcev. Ekipi starejših dečkov in tudi kadetov sta bili na dobri poti, da bosta nastopali v A-ligi, kjer nastopa 12 najboljših slovenskih ekip. Mladinci so v tej sezoni napadali uvrstitev med najboljših osem ekip v Sloveniji, a jim je le malo zmanjkalo do tega uspeha.

 Tudi po končanem 2. delu prvenstva je Fužinar ostal na zadnjem, 10. mestu. Položaj na lestvici po bojih v zeleni skupini pa je bil tak:

1. Krka 24 10 14 29
2. SIP Šempeter 24 8 16 29
3. Fužinar Metal 24 5 19 16
4. National Žirovnica 24 5 19 15

 

Časnik Večer je o tem zapisal:

»Fužinar v kvalifikacije. Odbojkarji Fužinarja so v zaključku sezone v boju v zeleni skupini presenečali. Tudi rezultat 3:0, s katerim so domači Žirovničani odpravili Ravenčane, ni spremenil lestvice. Prva Krka, drugi Šempeter, tretji Fužinar in četrta Žirovnica. Točka razlike med Žirovnico, ki zdaj potuje v nižjo, drugo ligo, in Fužinarjem, ki dobiva možnost, da si v kvalifikacijah z drugouvrščenim v drugi ligi zagotovi še eno sezono med slovensko elito… Niz štirih zmag jim je zagotovil dovolj točk, da je zdaj sezona še popolnoma rešljiva. (jk)« 

Odbojkarji Fužinarja so se torej ponovno uspeli obdržati med najboljšimi klubi v Sloveniji. Med sezono so bili celo na odličnem 5. mestu, zaradi številnih poškodb pa se jim ni uspelo uvrstiti v modro skupino. Sezono so spremljale tudi menjave na trenerski klopi, ampak kljub temu so osvojili željeno 2. mesto v zeleni skupini in si zagotovili ne samo obstanek, ampak tudi nastope v 1/4 finalu.

 Cilji pred sezono so bili nekoliko višji, saj si je ekipa letos želela nastope v modri skupini. Ampak bolj pomembno v tem trenutku je to, da je ekipa pokazala pravi karakter, se izvlekla iz težkih trenutkov in si zagotovila ravno dovolj točk za obstanek med elito. 

Nastope v četrfinalu pa so igralci Fužinarja odigrali brez Bolgara Nikolova, ki je s klubom sporazumno prekinil pogodbo in že odpotoval domov. Na zadnjih dveh tekmah ni bilo niti Ptujčana Petra Bedrača, saj je tudi on predčasno končal z nastopi v dresu Fužinarja. Obema igralcema se je vodstvo zahvalilo za dobre nastope v modrem dresu.

Fotó galéria

Tartalomjegyzék

Hely

Hely megjelenítés

Információk

A digitális gyűjtemény szerzője

Mitja Jež

Jelszavak

ODBOJKA, Zgodovinski pregledi, ŠPORT, ŠPORTNA DRUŠTVA, ŠPORTNE PANOGE, ŠPORTNE PRIREDITVE

A közzététel dátuma

30.12.2020 19:12

Legutóbbi módosítás

30.12.2020 19:12

Možnost filtriranja

Keresés

Tartalom típus

KATEGÓRIA
KATEGÓRIA
KATEGÓRIA
KATEGÓRIA

Szervezet

Partner

Spletni portal KAMRA uporablja piškotke za boljše delovanje strani in vodenje statistike ogledov. Več si lahko preberete tukaj.
se ne strinjam
se strinjam