skok na glavno vebino izjava o dostopnosti
Térkép  

OK Fužinar postal stabilen prvoligaš

Odbojkarji Fužinarja Metala Ravne so ponovno uspešno nastopali na članskih tekmovanjih. V pokalnem tekmovanju jim je malo zmanjkalo za preboj na zaključni turnir četverice. Potem ko so v četrtfinalu v domači dvorani zmagali, so v drugi tekmi dobro namučili takrat še pokalne prvake Salonit Anhovo, a na koncu žal ostali praznih rok. V 1. ligi so člani med sezono zasedali celo visoko 5. mesto, a na koncu zgolj za točko zaostali za željenim 6. mestom, ki bi prinašalo ligo za prvaka. Bili so sedmi. V ključnih tekmah zelene skupine pa so odbojkarji Fužinarja imeli ogromno težav s poškodbami, a na koncu pokazali pravi karakter in tudi kvaliteto ter si ponovno zagotovili nastopanje v končnici. Sezono 2014/15 so končali med najboljšo osmerico, izločil pa jih je ACH Volley.

Olvasás tovább

Četrtfinale:

ACH Volley – Fužinar 3:1

Fužinar – ACH Volley 0:3

Končni vrstni red v zeleni skupini v sezoni 2014/2015:

1. Lunos Maribor 24 10 14 30
2. Fužinar Metal 24 7 17 23
3. Go Volley 24 7 17 23
4. Šoštanj Topolščica 24 8 16 21

 

 

 

 

Trenerja Bojana Mlakarja je medtem spet zamenjal Bogdan Pupavac,saj je vodstvu naše koroške ekipe konca meseca avgusta 2015 dokončno uspelo sestaviti ekipo, ki bo igrala v 1. DOL. Ob Američanu Garyju Housu so pridobili še portoriškega korektorja Josepha Cuevasa, tretji novinec v ekipi Fužinarja pa je postal mladi Mežičan Miha Borko.

Prvi ekipi je ponovno uspelo postati stabilen prvoligaš, po finančni plati pa so se stvari obračale na bolje, zato se je klub odločil ponovno več vlagati v razvoj mladih igralcev. Pri Fužinarju je bila v preteklosti praksa, da so mladi igralci nastopali in nadgrajevali svoje odbojkarsko znanje v 3. državni odbojkarski ligi. To tekmovanje mladim omogoča napredek in nabiranje prepotrebnih tekmovalnih izkušenj, ki so tako kot v vseh športih zelo pomembne. Med mladimi igralci Fužinarja je po dolgih letih bilo nekaj perspektivnih igralcev, za katere je bilo upanje, da se bodo ponovno uvrščali v reprezentančne selekcije ter nastopali tudi za člansko ekipo Fužinarja. Ekipe mlajših selekcij Fužinarja so v tej sezoni naredile napredek, kar je rezultat dobrega dela. Rezultatsko najuspešnejši ekipi sta bili v tej sezoni ekipi mini odbojke in starejših dečkov, ki sta se uvrstili med najboljših 10 ekip v Sloveniji. Tudi ostale ekipe so zelo napredovale. Po dolgih letih pa bomo na Ravnah že v prihodnji sezoni spremljali tudi tekme ženske odbojke, saj bo klub za mlade igralke v osnovnošolskih kategorijah organiziral vadbe in treninge ter ekipe prijavil na tekmovanja v okviru OZS. Ker ima odbojka na Ravnah posebno mesto, bo klub naredil vse, da tako ostane tudi v prihodnje. Brez zvestih navijačev in podpornikov seveda ne gre, zato imajo nemalo zaslug za delovanje na najvišjem nivoju tudi vsi navijači.

 

Fotó galéria

Tartalomjegyzék

Hely

Hely megjelenítés

Információk

A digitális gyűjtemény szerzője

Mitja Jež

Jelszavak

ODBOJKA, Zgodovinski pregledi, ŠPORT, ŠPORTNA DRUŠTVA, ŠPORTNE PANOGE, ŠPORTNE PRIREDITVE

A közzététel dátuma

30.12.2020 19:11

Legutóbbi módosítás

30.12.2020 19:11

Možnost filtriranja

Keresés

Tartalom típus

KATEGÓRIA
KATEGÓRIA
KATEGÓRIA
KATEGÓRIA

Szervezet

Partner

Spletni portal KAMRA uporablja piškotke za boljše delovanje strani in vodenje statistike ogledov. Več si lahko preberete tukaj.
se ne strinjam
se strinjam