skok na glavno vebino izjava o dostopnosti
Térkép  

Od 2007/2008 do 2011/2012 v drugi državni odbojkarski ligi

V sezoni 2007/08 so člani v 2. DOL z mladimi in neizkušenimi igralci zasedli le 5. mesto, tudi mladinci so bili 5. Naši kadeti in starejši dečki pa so bili v tej sezoni solidni tretji.

Odbojkarji Fužinarja so kar pet sezon igrali v drugi ligi in napovedovali vrnitev v prvo ligo. A njihovi nekdanji kolegi so v tem času uspešno igrali po drugih slovenskih in tujih klubih in za slovensko reprezentanco. Ne moremo mimo kapetana slovenske odbojkarske reprezentance Tineta Urnauta, ki je z reprezentanco nastopal na evropskem prvenstvu v Avstriji, igral je tudi v finalu pokala CEV, zelo uspešno je igral tudi v italijanski prvi ligi. V  slovenski odbojkarski reprezentanci se je ustalil še en Ravenčan, Klemen Čebulj, ki je postajal vse pomembnejši člen ekipe državnih prvakov Ach Volleya, ki so igrali v ligi prvakov. Na širšem spisku reprezentance je bil tudi Jan Pokeršnik, ki pa je predvsem blestel v odbojki na mivki, kjer sta z bratom Danijelom predstavljala  nepremagljiv tandem na slovenskih tleh, saj sta leto 2011 končala brez poraza in  med drugim zmagala na prestižnem mednarodnem turnirju Beachmaster na Ptuju.

Olvasás tovább

Odbojkarski klub Fužinar že od nekdaj velja za pravo valilnico odličnih odbojkarjev – mnogi od njih so kasneje nadaljevali športno kariero v drugih slovenskih in tujih klubih. V prvi vrsti sta v ospredju oba slovenska reprezentanta, Tine Urnaut in Klemen Čebulj, ki sta tudi v letu 2011 zelo uspešno predstavljala koroško odbojko v italijanski ligi Seria A.

OK Fužinar Metal je v sezoni 2011/2012 s člansko ekipo osvojil 2. mesto v 2. DOL, le točko za ekipo Šoštanj Topolšica. V dodatnih kvalifikacijah za 1. DOL so igrali s Krko iz Novega mesta, jo v povratni tekmi na Ravnah premagali s 3:2 in se le zaradi slabše set razlike niso uvrstili v prvo državno ligo. Uvodni niz je potekal po Fužinarjevih željah, saj so ga z odličnim začetkom in dobro igro dobili na 19. V drugem so bili boljši gostje in izenačili na 1:1 (20:25). Ko se je še tretji niz končal v prid Krke (21:25), je bilo jasno, da je Krka ostala prvoligaš. Gostje so po dveh osvojenih nizih popustili, domači pa so to izkoristili in dobili četrti (25:8) in še peti niz (15:9).

Za ekipo Fužinarja so v zadnji tekmi sezone nastopali: Jure Jež, Jernej Prikeržnik, Matej Tomaž, Mitja Jež, Nejc Uršič, Denis Valentan, Jani Knuplež, Jure Kasnik, Blaž Magdič, Žiga Bogataj ter Samo Stravnik pod vodstvom  trenerja Mateja Spanžela. V pokalnem tekmovanju so se uvrstili v osmino  finala in izgubili proti ekipi UKO iz Krope.

 

Fotó galéria

Tartalomjegyzék

Hely

Hely megjelenítés

Információk

A digitális gyűjtemény szerzője

Mitja Jež

Jelszavak

ODBOJKA, Zgodovinski pregledi, ŠPORT, ŠPORTNA DRUŠTVA, ŠPORTNE PANOGE, ŠPORTNE PRIREDITVE

A közzététel dátuma

30.12.2020 19:11

Legutóbbi módosítás

30.12.2020 19:11

Možnost filtriranja

Keresés

Tartalom típus

KATEGÓRIA
KATEGÓRIA
KATEGÓRIA
KATEGÓRIA

Szervezet

Partner

Spletni portal KAMRA uporablja piškotke za boljše delovanje strani in vodenje statistike ogledov. Več si lahko preberete tukaj.
se ne strinjam
se strinjam