skok na glavno vebino izjava o dostopnosti
Térkép  

Tudi mladi so šli po stopinjah starejših vzornikov

Doseženi uspehi članske ekipe zagotovo »vlečejo« in pritegujejo širšo pozornost. Posebej v zadnjih sezonah se lahko z odličnimi uvrstitvami na državnih prvenstvih pohvalijo tudi mladi odbojkarji Fužinarja. Tako je mladinsko ekipo, ki je v prvenstvu 1997 nastopala celo v II. slovenski ligi, vodil priznani strokovnjak in nekdanji reprezentant Adi Urnaut. V letu 1997 so bili mladinci Fužinarja tudi državni prvaki.

Naslov prvaka Slovenije so si priigrali: Goran Jelen, Primož Dirtniš, Bogdan Kotnik, Janko Tone, Miha Verbič, Primož Mori, Nejc Pušnik, Uroš Homan, Goran Krpač, David Slatinšek, Rok Sobočan in Aleš Merkač.

Olvasás tovább

V letu 1998 so bili mladinci Fužinarja na državnem prvenstvu drugi. Damjan Pogorevčnik je eden od trenerjev, ki imajo zagotovo najdaljši staž pri Fužinarju. Vadil je tako dečke, s katerimi  je v preteklih letih trikrat osvojil naslov republiškega prvaka, pa mladince, ki so bili večkratni pokalni prvaki Slovenije in so se vselej uvrščali med najboljše na državnih prvenstvih. Zadnja leta je delal Damjan Pogorevčnik s kadetsko ekipo. Leta 1995 so kadeti Fužinarja na finalu državnega prvenstva v Ljubljani tudi osvojili naslov prvaka Slovenije.

Vadbo najmlajših odbojkarjev ravenskega kluba, dečkov, je že od leta 1991 dalje prevzel neutrudni Franjo Jež. V osmih letih so dečki dosegali imenitne uspehe. Dvakrat so bili državni prvaki. Prvič leta 1993, ko je za ekipo nastopala generacija, v kateri sta  blestela  nadarjena mlada odbojkarja David Slatinšek in Bogdan Kotnik, poleg njiju pa so igrali še Goran Jelen, Marko Štimnikar, Zoran Kralj, Miha Dretnik, Janko Tone in drugi. Pri Fužinarju so se znova lahko pohvalili z uspehi starejših dečkov, ko so 31. maja 1997 na finalnem turnirju za državno prvenstvo v Žužemberku dečki osvojili 2. mesto. Naslov prvaka so si priigrali odbojkarski upi Salonita iz Kanala po zmagi s 3:1 nad Fužinarjem. V letu 1998 so varovanci trenerja Franja Ježa uspeli lovoriko znova odvzeti Kanalcem. Na sklepnem turnirju klubskega državnega prvenstva za dečke, ki je bil 30. maja 1998 na Ravnah, so naši fantje zmagali v odločilnem petem nizu proti branilcem naslova Salonitu z 20:18 in ponovno osvojili naslov prvaka. Za Fužinar so igrali: Blaž Klančnik, Samo Stravnik, Mario Kaiser, Emil Plesnik, Miha Breznik, David Vonta, Jani in Rok Merkač, Oskar Kolar, Boris Košuta, Sebastjan Karner, Rok Štern, Jure Žerdoner in Andraž Rifel.

Tartalomjegyzék

Hely

Hely megjelenítés

Információk

A digitális gyűjtemény szerzője

Miroslav Osojnik

Jelszavak

ODBOJKA, Zgodovinski pregledi, ŠPORT, ŠPORTNA DRUŠTVA, ŠPORTNE PANOGE, ŠPORTNE PRIREDITVE

A közzététel dátuma

30.12.2020 19:10

Legutóbbi módosítás

13.01.2021 09:31

Možnost filtriranja

Keresés

Tartalom típus

KATEGÓRIA
KATEGÓRIA
KATEGÓRIA
KATEGÓRIA

Szervezet

Partner

Spletni portal KAMRA uporablja piškotke za boljše delovanje strani in vodenje statistike ogledov. Več si lahko preberete tukaj.
se ne strinjam
se strinjam