skok na glavno vebino izjava o dostopnosti
Térkép  

Dvojni uspeh: pokalni in državni prvaki (1997/1998)

»V letošnje prvenstvo, torej v sezono 1997/98, štartamo še z večjimi cilji, ki so povsem jasni: uvrstiti se v prvenstvu na mesto, ki vodi v evropska tekmovanja, to je med prve štiri ekipe. Uveljaviti se moramo v tekmovanju evropske odbojkarske zveze in, seveda, uvrstiti se v finale slovenskega pokala in morebiti v končnico državnega prvenstva,« je lani pred sezono optimistično napovedoval predsednik kluba dr. Darko Iglar.

Olvasás tovább

Cilji so bili zares ambiciozno zastavljeni, razumljivo tudi ob pomoči sponzorjev in donatorjev ter seveda marljivih delavcev v klubu. Nekatera razmišljanja klubskih funkcionarjev so bila tedaj še bolj optimistična. Ko bo ravenska odbojka slavila visok jubilej – 70-letnico aktivnega igranja, bomo morebiti proslavljali tudi osvojitev naslova državnega prvaka. Mnogim se je ta misel zdela prepotentna, kajti prvi favoriti prvenstva so vendarle bili odbojkarji Salonita Anhovo, ki so kar štirikrat zapored osvojili naslov državnega prvaka.

Sezona 1997/98 pa se je za ravenske odbojkarje vendarle pričela v smislu napovedi. Potem ko sta Ravenčane okrepila še reprezentanta Matjaž Hafner, ki je prišel iz Olimpije, in Gregor Jerončič, bivši igralec Salonita, so naši pričeli dobesedno »mleti« vse pred seboj. Po prvem delu tekmovanja so pristali skupaj s Salonitom na vrhu lestvice. Ko so 13. in 14. decembra lani uspeli v finalu slovenskega pokala na turnirju v Ljubljani premagati v odločilni tekmi odbojkarje Salonita in osvojili prvo lovoriko, je bilo že jasno, da ima Fužinar možnost osvojiti tudi drugo »krono«, to je naslov državnega prvaka.

Pa ni šlo vse čisto po načrtih. V rednem delu prvenstva so naši pristali na 2. mestu za Kanalci, ki so si tako v končnici prvenstva priigrali prednost domače dvorane v prvi in morebitni tretji tekmi. Varovanci trenerja Branka Goloba so vseskozi zatrjevali, da lahko premagajo Kanalce tudi na njihovem terenu. In res, so izjemno motivirani odbojkarji že prvi dvoboj s Salonitom v Novi Gorici odločili sebi v korist s 3:2. V povratni tekmi, ko je bilo na Ravnah vse pripravljeno za promocijo državnega prvaka, so naši odbojkarji ob prisotnosti TV kamer "pokleknili" pred odgovornostjo in izkušenim nasprotnikom ter izgubili s 3:1. Toda na vrsti je bila še tretja tekma končnice finala, znova v »balonu« v Novi  Gorici. Fužinarju je uspel velik podvig. S 3:0 so premagali domače pred okoli tisoč gledalci, med katerimi je bilo veliko število navijačev iz Koroške. Slavje se je lahko pričelo, kajti Fužinar je prvič v svoji dolgi 70-letni zgodovini osvojil naslov državnega prvaka v odbojki. Nič čudnega, da so bile takoj po tekmi uresničene tudi stave, kot denimo: dr. Darka Iglarja in Alojza Sobočana so  Fužinarjevi igralci ostrigli na balin. To so bili dnevi, ki se jih bodo snovalci velikega uspeha na Primorskem še dolga leta spominjali. Naslov prvakov Slovenije so Fužinarju priborili: Mijo Vuković, David Slatinšek, Vlado Kotnik, Aleš Legan, Rasto Oderlap, Janko Tone, Jure Kokot, Marko Drevenšek, Matjaž Hafner, Gregor Jerončič in Rok Sobočan.

Fotó galéria

Tartalomjegyzék

Hely

Hely megjelenítés

Információk

A digitális gyűjtemény szerzője

Miroslav Osojnik

Jelszavak

ODBOJKA, Zgodovinski pregledi, ŠPORT, ŠPORTNA DRUŠTVA, ŠPORTNE PANOGE, ŠPORTNE PRIREDITVE

A közzététel dátuma

30.12.2020 19:10

Legutóbbi módosítás

30.12.2020 19:10

Možnost filtriranja

Keresés

Tartalom típus

KATEGÓRIA
KATEGÓRIA
KATEGÓRIA
KATEGÓRIA

Szervezet

Partner

Spletni portal KAMRA uporablja piškotke za boljše delovanje strani in vodenje statistike ogledov. Več si lahko preberete tukaj.
se ne strinjam
se strinjam