skok na glavno vebino izjava o dostopnosti
Térkép  

Ustanovitev Odbojkarskega društva Fužinar (1991–1992)

Po razpadu bivše Jugoslavije se je 11. 9. 1991 odbojkarski klub Fužinar na novo registriral. Ustanovitelji so v vlogi za vpis navedli, da ga ustanavljajo kot ODBOJKARSKO DRUŠTVO »FUŽINAR«. Po opravljenih pravnih formalnostih na občinskem sekretariatu za notranje zadeve so naši odbojkarji v sezoni 1991/92 zaigrali v slovenski super ligi, v kateri je nastopalo le 7 ekip.

Za Fužinar so takrat igrali: Igor Filipančič, Drago Popič, Boris Vidmajer, Teo Šteharnik, Sebastjan Brežnjak, Danilo Maučnik, Miran Gros, Jure Kokot, Teo Torej, Aleš Legan in Marko Drevenšek, trener ekipe pa je bil Franjo Jež.

Po odigrani končnici prvenstva (play - offu) je bil vrstni red pričakovan: 1. Vileda Maribor, 2. Tovil Olimpija, 3. Salonit, 4. Novi Graniti Kamnik, 5. Pionir Novo mesto, 6. Fužinar in 7. Granit Slovenska Bistrica.

Olvasás tovább

V sezoni 1992/93 je bilo za odtenek bolje. Ekipo je znova prevzel Adolf Urnaut. Igralski kader je močno okrepil Dejan Fujs, ki je prišel iz Murske Sobote in bil ob Igorju Filipančiču, Juretu Kokotu, Alešu Leganu, Miranu Grosu, Marku Drevenšku, Dragu Popiču ter Danilu Maučniku, ki je prišel od Stavbarja Maribor, gonilna sila tedanje ravenske ekipe. To sezono sta zaigrala prvič za člansko vrsto tudi Marko Verbič in Ožbi Zmagaj. Fantje so ob koncu prvenstva pristali na 5. mestu.

 

Fotó galéria

Tartalomjegyzék

Hely

Hely megjelenítés

Információk

A digitális gyűjtemény szerzője

Miroslav Osojnik

Jelszavak

ODBOJKA, Zgodovinski pregledi, ŠPORT, ŠPORTNA DRUŠTVA, ŠPORTNE PANOGE, ŠPORTNE PRIREDITVE

A közzététel dátuma

30.12.2020 19:09

Legutóbbi módosítás

29.01.2021 11:18

Možnost filtriranja

Keresés

Tartalom típus

KATEGÓRIA
KATEGÓRIA
KATEGÓRIA
KATEGÓRIA

Szervezet

Partner

Spletni portal KAMRA uporablja piškotke za boljše delovanje strani in vodenje statistike ogledov. Več si lahko preberete tukaj.
se ne strinjam
se strinjam