skok na glavno vebino izjava o dostopnosti
Térkép  

Kriza ravenske odbojke (1985–1987)

Neuspeh je močno prizadel ravensko moško odbojko in posledice so bile kmalu vidne. Štefan Filipančič pač ni mogel stati ob strani, potem ko je nastala vrzel pri trenerskem kadru. Eno leto je treniral člansko ekipo, ki je osvojila med drugoligaši 8. mesto. Z igranjem so, na žalost, prenehali Borut Urnaut, Brane Žerdoner in Igor Ranc, nekaj pozneje pa se je k Stavbarju vrnil Igor Filipančič.

V sezoni 1986/1987 je prvo moštvo prevzel trener Franjo Jež, toda znatno pomlajena ekipa ni bila kos naporom in kvalitetnim ekipam II. zvezne lige. Na pomoč so prišli štirje dobri igralci iz Mežice: Janko Plešnik, Boris Skudnik, Ivo Beondič in Igor Kasnik; pomagala sta tudi Edvard Kotnik iz Črne na Koroškem ter Tomaž Gačnik iz Vuzenice. V spomladanskem delu sta ponovno zaigrala še Bojan Mlakar in Boris Vidmajer, ki sta se vrnila iz JLA, a pravega uspeha ni bilo. Fužinar se je uvrstil na predzadnje, 12. mesto in se moral po več kot dveh desetletjih nenehnega nastopanja v zveznih ligah posloviti od zveznih ligaških tekmovanj.

Fotó galéria

Tartalomjegyzék

Hely

Hely megjelenítés

Információk

A digitális gyűjtemény szerzője

Miroslav Osojnik

Jelszavak

ODBOJKA, Zgodovinski pregledi, ŠPORT, ŠPORTNA DRUŠTVA, ŠPORTNE PANOGE, ŠPORTNE PRIREDITVE

A közzététel dátuma

30.12.2020 19:08

Legutóbbi módosítás

13.01.2021 09:06

Možnost filtriranja

Keresés

Tartalom típus

KATEGÓRIA
KATEGÓRIA
KATEGÓRIA
KATEGÓRIA

Szervezet

Partner

Spletni portal KAMRA uporablja piškotke za boljše delovanje strani in vodenje statistike ogledov. Več si lahko preberete tukaj.
se ne strinjam
se strinjam