Térkép  

Delavnica za otroke o Tavčarjevi ulici

V okviru projekta »Moja ulica« je Mestna knjižnica Ljubljana v sodelovanju z Zbornico za arhitekturo in prostor Slovenije (ZAPS) 1. aprila 2011 pripravila delavnico z naslovom »Tavčarjeva ulica«. Njen namen je bil osnovnošolcem predstaviti Tavčarjevo ulico, njene značilnosti in zgodovino. Olvasás tovább

Delavnica je bila izvedena v obsegu 2 ur, vodili pa sta jo izvajalki projekta Arhitektura in otroci ZAPS skupaj z go. Heleno Černe, prebivalko Tavčarjeve ulice. Delavnice sta se udeležila dva razreda petošolcev z osnovne šole Ledina (33 otrok).

Na zbirnem mestu, v podhodu pred vhodom v Knjižnico Otona Župančiča, so izvajalke delavnice otrokom razložile potek srečanja in način dela ter na kratko predstavile prostorske značilnosti Tavčarjeve ulice. Razdelile so jim liste z vrisanim zemljevidom ulice in pisala ter jih nato popeljale na ogled ulice. Sproti so se ustavljale in otroke opozarjale na posamezne arhitekturne značilnosti, oni pa so svoje ideje za morebitne prostorske spremembe vrisovali na prejete liste. Nato so otroke popeljale nazaj do Knjižnice Otona Župančiča, kjer so jim v dvorani v 3. nadstropju s pomočjo PowerPoint predstavitve orisale zgodovino Tavčarjeve ulice ter podale nekaj osnovnih informacij o Ivanu Tavčarju, po katerem je ulica dobila ime. Otroci so se nato razdelili v skupine in na večje zemljevide Tavčarjeve ulice vrisovali svoje predloge za prostorske spremembe. Na koncu je vsaka skupina predstavila svoj predlog ostalim.

Hely

Információk

Kapcsolattartó

Anja Frković Tršan

A közzététel dátuma

06.07.2011 14:20

Legutóbbi módosítás

29.08.2011 09:59

Možnost filtriranja

Keresés

Tartalom típus

KATEGÓRIA
KATEGÓRIA
KATEGÓRIA
KATEGÓRIA

Szervezet

Partner

Spletni portal KAMRA uporablja piškotke za boljše delovanje strani in vodenje statistike ogledov. Več si lahko preberete tukaj.
se ne strinjam
se strinjam