skok na glavno vebino izjava o dostopnosti
Térkép  

Miklavž, božič, novo leto in koledniki

Miklavževanje, božič, novo leto so prazniki, ki so bili tudi nekdaj eno od bolj čarobnih obdobij leta. Tako so se ohranili zanimivi spomini, vraže in verovanja. 

Olvasás tovább

"Ko smo šli okrog hiše za božič, je bilo treba potresti vse jablane, da so dobro rodile." (Ivanka Urbas)

"Za novo leto so hodili ljudje na križpotje, kjer se ni slišalo zvonov. Naredili so ris in poslušali. Enkrat je nekdo čisto neumen prišel domov - kaj vse je slišal - vpitje, pokanje ... in potem se je kmalu začela 1. svetovna vojna." (Ivanka Urbas)

Miklavževi hudički 

"Za miklavževo sem od stare mame vedno dobila vsaj enega hudička, spečenega iz mlečnega testa. Izhajam iz ateistične družine, stara mami je bila do tega izjemno strpna, a vseeno sem si morala hudička nekako prislužiti oz. se "odvezati" grehov do tedaj. Ker sva obe z mamo radi brali, je bila moja obveza, da preberem tudi kaj iz nabožnega čtiva. To sem z veseljem naredila, saj sem rada brala zapise iz svetega pisma in jih potem tudi tolmačila starima staršema." (Majda Cirman)

 

Fotó galéria

Možnost filtriranja

Keresés

Tartalom típus

KATEGÓRIA
KATEGÓRIA
KATEGÓRIA
KATEGÓRIA

Szervezet

Partner

Spletni portal KAMRA uporablja piškotke za boljše delovanje strani in vodenje statistike ogledov. Več si lahko preberete tukaj.
se ne strinjam
se strinjam