skok na glavno vebino izjava o dostopnosti
Térkép  

Danica Podlogar - Igranje na Murovi

Vsebino predstavlja zgodba Igranje na Murovi, ki jo je napisala Danica Podlogar in je objavljena v knjižici Kako so se na Jesenicah včasih igrali.

Olvasás tovább

Avtorica je svoje otroštvo preživljala na Murovi. V zgodbi opisuje, kako se je s prijateljicami igrala na dvorišču domače hiše. Opisala je preživljanje prostega časa ob ročnih delih in čuvanju mlajše sestrice ter dirkanju z vozički po Murovi. V nadaljevanju je opisala otroške igre kot npr. skrivalec, med dvema ognjema in razne izštevanke. Avtorica je opisala tudi svoje spomine na vesele prigode s sosedovim konjem Cvetom. V zaključku prispevka se spominja tudi fantovskih iger, v katerih je kot dekle želela sodelovati, a ni bila vedno sprejeta. Prispevek zaključi s spominom na nadarjenega soseda Martina, ki je po lastni zamisli risal in izdeloval figure iz iverne plošče in jih pošiljal v Disneyeve studie v ZDA, kamor je kasneje tudi odšel. Dokument vsebuje tudi fotografiji, ki prikazujeta Cimpermanovo hišo s klopco in Poldija s konjem Cvetom, ki sta last Danice Podlogar.

Fotó galéria

Hely

Hely megjelenítés

Információk

Kapcsolattartó

Nataša Kokošinek

Jelszavak

Jesenice, KULTURNA DEDIŠČINA, LOKALNE SKUPNOSTI, krajevna zgodovina, ZGODOVINA, ETNOLOGIJA, IGRE

A közzététel dátuma

03.05.2020 19:58

Legutóbbi módosítás

03.05.2020 19:02

Možnost filtriranja

Keresés

Tartalom típus

KATEGÓRIA
KATEGÓRIA
KATEGÓRIA
KATEGÓRIA

Szervezet

Partner

Spletni portal KAMRA uporablja piškotke za boljše delovanje strani in vodenje statistike ogledov. Več si lahko preberete tukaj.
se ne strinjam
se strinjam