skok na glavno vebino izjava o dostopnosti
Térkép  

Celeja - antiqua et nova

Zvezek Celeia antiqua et nova - staro in novo Celje v sliki in besedi, ki jo je izdal »zbiratelj domačih starožitnosti in preiskovatelj celjske preteklosti« Martin Perc skupaj z Avgustom Seebacherjem v letu 1926, je tipična grafična mapa v tehniki radiranke.

Olvasás tovább
Mapa vsebuje 12 Seebacherjevih radirank, ki prikazujejo podobo Claudie Celeie, kakor si jo je predstavljal in dogodke iz legende sv. Maksimilijana. Motivi so opremljeni s teksti Martina Perca. Pri upodobitvah je slikarju vsekakor pomagala izkušnja, ki si jo je pridobil kot izvrsten risar pri arheoloških izkopavanjih v Celju, pri katerih je sodeloval.
Seebacherjevo delo tako strokovna kot širša celjska javnost premalo pozna, zato upamo, da bo ponatis grafične mape Celeia antiqua et nova II. zv. I. del, v kateri je razvil pravo mojstrstvo v tehniki radiranke, in predstavitev na Kamri, našla pot do poznavalcev in Ijubiteljev.
Digitalna zbirka, ki je pred vami, predstavi celjskega slikarja Augusta Friderika Seebacherja, opiše tehniko bakropisa, ki jo imenujemo radiranka ter predstavi opus Celeja antiqua et nova.

Vir: Tatjana Kač, Celeja antiqua et nova, Osrednja knjižnica Celje, Celje 2010.

Fotó galéria

Információk

A közzététel dátuma

11.07.2011 00:00

Legutóbbi módosítás

13.09.2016 13:59

Možnost filtriranja

Keresés

Tartalom típus

KATEGÓRIA
KATEGÓRIA
KATEGÓRIA
KATEGÓRIA

Szervezet

Partner

Spletni portal KAMRA uporablja piškotke za boljše delovanje strani in vodenje statistike ogledov. Več si lahko preberete tukaj.
se ne strinjam
se strinjam