skok na glavno vebino izjava o dostopnosti
Térkép  

Časopis za petino stroškov

Če danes bolj kritično pogledamo v čase, ki jih verjetno tudi številni družbenopolitični ali javni delavci niso povsem jasno razumeli, se ne bomo čudili, da je prodajna ce­na Novega tednika znašala komaj pe­tino realnih stroškov (2 dinarja).

Olvasás tovább
Kljub temu, da v sistemu »svobodne menjave de­la«, v katerem se je gibalo tudi življenje Novega tednika, tržna ekonomija ni imela kaj veliko iskati, so pri uredništvu še vedno računali na dohodek od reklam in og­lasov. Prevladovalo je celo prepriča­nje, »da je v času, ko se gospodars­tvo bori s prodajo svojih proizvodov, prav informacija tista, ki zmore - ob­jektivno, prepričljivo in zanesljivo pospešiti in oživiti prodajo in urav­navati ponudbo in povpraševanje«.
Ob vsem tem ne smemo pozabiti lju­di, ki so takrat Novi ted­nik ustvarjali. Sredi leta 1975 je mesto glavnega in odgovornega urednika prevzel »druž­benopolitični delavec« Bojan Volk (pred tem sekretar občinske konferen­ce SZDL Celje), redakcijski skupini pa sta se pridružila Mateja Podjed in Janez Vedenik. Leto dni kasneje je Novi tednik zapustil dolgoletni sodelavec Berni Strmčnik.

Fotó galéria

Információk

Kategória

társadalom

A digitális gyűjtemény szerzője

Janko Germadnik

Jelszavak

ČASNIKI, ČASOPISI

A közzététel dátuma

19.11.2010 09:21

Legutóbbi módosítás

21.02.2018 07:49

Možnost filtriranja

Keresés

Tartalom típus

KATEGÓRIA
KATEGÓRIA
KATEGÓRIA
KATEGÓRIA

Szervezet

Partner

Spletni portal KAMRA uporablja piškotke za boljše delovanje strani in vodenje statistike ogledov. Več si lahko preberete tukaj.
se ne strinjam
se strinjam