skok na glavno vebino izjava o dostopnosti
Térkép  
V okviru ureditve poplavne varnosti obrečnega sveta v Celju je od pomladi 2013 dalje med drugim potekala zamenjava sedaj že nekdanjega armirano betonskega Splavarskega mostu z novo brvjo, ki sega s svojo spodnjo ploskvijo iznad višine stoletnih voda reke Savinje. Brv tako kot nekdanji most povezuje levi breg Savinje izpred nove knjižnice z desnim bregom, kjer izven nivojsko prečka Partizansko cesto in se na desnem bregu priključi na drevoredno promenadno pot, ki poteka ob mestnem parku vzporedno z reko oziroma s Partizansko cesto. Olvasás tovább
Celjani so vse od začetka gradnje Splavarske brvi z zanimanjem spremljali napredovanje pri gradnji in nestrpno pričakovali njen zaključek. Mnogi so v tem času napravili tudi kakšen fotografski posnetek, med njimi tudi gospod Rajko Vodišek iz Celja, ki je v času od »prve lopate« do zadnjih dni  napravil  okoli 800 posnetkov. Gospod Vodišek je tako rekoč vsakodnevno prihajal na gradbišče in nekajkrat tudi v domoznanski oddelek II. nadstropje knjižnice, od koder je dober pogled na celotno gradbišče.  
Dragoceno fotodokumentarno gradivo je zaupal v hrambo domoznanskemu oddelku celjske knjižnice in del le-tega pa objavljamo na portalu. 
Kliknite na spodnje povezave in si poglejte potek gradnje novega Splavarske brvi:
Zelo zanimiv pa je tudi pogled poteka gradnje mostu od novembra 2013 do aprila 2014.

Več o projektu gradnje pa na povezavi…

Tartalomjegyzék

Információk

Kapcsolattartó

Robert Ožura

Jelszavak

MOSTOVI

A közzététel dátuma

11.06.2014 00:00

Legutóbbi módosítás

06.07.2015 16:14

Možnost filtriranja

Keresés

Tartalom típus

KATEGÓRIA
KATEGÓRIA
KATEGÓRIA
KATEGÓRIA

Szervezet

Partner

Spletni portal KAMRA uporablja piškotke za boljše delovanje strani in vodenje statistike ogledov. Več si lahko preberete tukaj.
se ne strinjam
se strinjam