skok na glavno vebino izjava o dostopnosti
Térkép  

Grad na Bregu - Wilingrain

Grad in gospostvo Wilingrain ali Wilingrein, po krajnsko Nabregu, prištevamo k Srednji Krajnski in štejejo od tu do Ljubljane šest milj, do Ribnice pa je pot čisto kratka. Zakaj mu je tisti, ki je grad zgradil, dal ime Wilingrain, ne morem uganiti. S krajnskim imenom pa so označevali ta kraj, še preden so grad zgradili, in sicer so tudi rekli Nabregu.

Grad je zgrajen v ravnini in kadar pada dež, je njegova okolica zelo blatna. Kar pa se tiče stavbe, je ta obdana z močnim krožnim zidovjem in kar najbolje opremljena s stolpi. Obdaja jo tudi jarek, in tako je kar najbolje pripravljen na napad Turkov, saj so se te zverine dostikrat potikale tod okoli in kar najhuje kazale svojo divjo volčjo naravo.

Olvasás tovább

Ta grad je od temeljev navzgor na novo zgradil gospod Andrej von Lamberg in za njim so dolga leta bili njegovi lastniki gospodje Lambergi. Toda pred nekaj leti so ga dobili gospodje Werneck in od njih ga je leta 1686 kupil sedanji posestnik in prebivalec gospod Janez Krstnik baron von Witzenstein.

Fotó galéria

Hely

Hely megjelenítés

Információk

Kategória

történelem

A digitális gyűjtemény szerzője

Domen Češarek

Kapcsolattartó

Domen Češarek

Jelszavak

GRADOVI, GRAD, Ribnica na Dolenjskem

A közzététel dátuma

20.03.2017 07:07

Legutóbbi módosítás

20.03.2017 10:39

Možnost filtriranja

Keresés

Tartalom típus

KATEGÓRIA
KATEGÓRIA
KATEGÓRIA
KATEGÓRIA

Szervezet

Partner

Spletni portal KAMRA uporablja piškotke za boljše delovanje strani in vodenje statistike ogledov. Več si lahko preberete tukaj.
se ne strinjam
se strinjam