skok na glavno vebino izjava o dostopnosti
Térkép  

Božidar Čeh - Življenje v nekdanji bolnici KID

Vsebino dokumenta predstavlja zgodba z naslovom Življenje v nekdanji bolnici Kranjske industrijske družbe, ki jo je napisal Božidar Čeh.

Olvasás tovább

Božidar Čeh, starejši sin tovarniškega zdravnika Milana Čeha, je odraščal v bolnišnici Kranjske industrijske družbe na Javorniku v času med obema vojnama in drugo svetovno vojno. V prispevku slikovito opiše stavbo bolnišnice z bližnjo okolico in svoje spomine na življenje v njej. Obudi tudi spomine na zaposlene zdravnike in drugo osebje ter življenje družine Čeh v bolnišnici, kjer so imeli stanovanje. Zgodbo zaključi z letom 1948, ko so na Plavžu zgradili novo bolnico. Leta 1950 se je družina Čeh preselila v stavbo pokojninskega zavoda na Stari Savi in kasneje v novozgrajeno hišo v centru Jesenic. Dokument vsebuje tudi fotografije dr. Milana Čeha, bolnice Kranjske industrijske družbe (hrani Gornjesavski muzej Jesenice), negovalnih sester Katre in Rozke z avtorjem leta 1940 (last Božidar Čeh), bolničarja Ivana Saksida pri rentgenskem aparatu (hrani Gornjesavski muzej Jesenice) in fotografijo direktorja bolnice dr. Viljema Schwaba (hrani Gornjesavski muzej Jesenice).

Fotó galéria

Hely

Hely megjelenítés

Információk

A digitális gyűjtemény szerzője

Nataša Kokošinek

Kapcsolattartó

Nataša Kokošinek

Jelszavak

DOMOZNANSTVO, ETNOLOGIJA, krajevna zgodovina, Jesenice

A közzététel dátuma

31.10.2018 09:30

Legutóbbi módosítás

31.10.2018 08:32

Možnost filtriranja

Keresés

Tartalom típus

KATEGÓRIA
KATEGÓRIA
KATEGÓRIA
KATEGÓRIA

Szervezet

Partner

Spletni portal KAMRA uporablja piškotke za boljše delovanje strani in vodenje statistike ogledov. Več si lahko preberete tukaj.
se ne strinjam
se strinjam