skok na glavno vebino izjava o dostopnosti
Térkép  

Borovnica po 2. svetovni vojni

2. svetovna vojna je v Borovnici pustila globoke rane. Številna bombardiranja so ranila in ubijala domačine in poškodovala domove prebivalcev. Prva povojna leta so bila namenjena predvsem čiščenju ostankov viadukta in obnovi vasi. Zgrajena je bila nova obvozna proga. Olvasás tovább

Po odhodu okupatorske vojske iz doline je domačine čakalo ogromno dela. Odstraniti so morali ruševine mostu in uničeno jekleno konstrukcijo ter obnoviti svoje hiše. Zaradi provizorično zgrajene nemške proge je Borovnica imela železniško povezavo, prometa po njej ni bilo malo, infrastruktura pa je bila dotrajana. Pristojni so razmišljali o rešitvah, med njimi sta bili gradnja novega mostu ali nove obvozne proge.

Porušili so stebre viadukta, ki jih ni uničila vojna, se odločili za novo obvozno progo, na drugi strani doline zgradili novo železniško postajo in skladišče za tovor. Okoli edinega ohranjenega stebra viadukta je začel nastajati drugi center kraja.

Fotó galéria

Hely

Hely megjelenítés

Információk

Kategória

történelem

Kapcsolattartó

Simona Stražišar

Jelszavak

Borovnica, krajevna zgodovina, VIADUKTI, ŽELEZNICE

A közzététel dátuma

23.09.2012 23:00

Legutóbbi módosítás

16.11.2012 08:09

Možnost filtriranja

Keresés

Tartalom típus

KATEGÓRIA
KATEGÓRIA
KATEGÓRIA
KATEGÓRIA

Szervezet

Partner

Spletni portal KAMRA uporablja piškotke za boljše delovanje strani in vodenje statistike ogledov. Več si lahko preberete tukaj.
se ne strinjam
se strinjam