skok na glavno vebino izjava o dostopnosti
Térkép  

Boris Janez Bregant - Konec pošiljanja avtobusov po nove delavce iz Bosne

Vsebino predtavlja zgodba z naslovom Konec pošiljanja avtobusov po nove delavce iz Bosne, ki jo je napisal Boris Janez Bregant in je objavljena v knjižici Kako so se na Jesenice včasih priseljevali.

Olvasás tovább

To je pričevanje dolgoletnega direktorja Železarne Jesenice  Borisa Janeza Breganta, ki se spominja ukrepov za omejevanje priseljevanja na Jesenice v osemdesetih letih prejšnjega stoletja. Avtor opiše situacijo v Železarni Jesenice na začetku osemdesetih let, ko se je na Jesenice vsako leto priselilo okoli 700 novih delavcev. Zaposlili so se kot nekvalificirani delavci v železarni in se naselili na Jesenicah. Takrat je prišlo do odločitve za modernizacijo tehnološkega procesa in izgradnjo nove elektro-jeklarne, ki so jo zagnali leta 1987. Z modernizacijo proizvodnje se je zmanjšala tudi potreba po novih kadrih, zato je moralo vodstvo Železarne Jesenice omejiti pritok delovne sile in s tem povezano priseljevanje na Jesenice. Dokument vsebuje tudi fotografiji avtobusne postaje pred železarno 30. junija 1961 in delavcev pred vratarnico Železarne Jesenice leta 1964. Fotografiji hrani Gornjesavski muzej Jesenice.

Fotó galéria

Hely

Hely megjelenítés

Információk

A digitális gyűjtemény szerzője

Boris Janez Bregant

Kapcsolattartó

Nataša Kokošinek

Jelszavak

Jesenice, priseljevanje, LOKALNE SKUPNOSTI, kulturna dediščina, krajevna zgodovina, ETNOLOGIJA

A közzététel dátuma

27.12.2018 20:02

Legutóbbi módosítás

07.12.2018 18:30

Možnost filtriranja

Keresés

Tartalom típus

KATEGÓRIA
KATEGÓRIA
KATEGÓRIA
KATEGÓRIA

Szervezet

Partner

Spletni portal KAMRA uporablja piškotke za boljše delovanje strani in vodenje statistike ogledov. Več si lahko preberete tukaj.
se ne strinjam
se strinjam