skok na glavno vebino izjava o dostopnosti
Térkép  

Biografski spomini

Ob pomembnih obletnicah so nastali zapisani spomini na slovenske in tuje umetnike. Olvasás tovább
Ob obletnicah pisateljev, pesnikov in znanstvenikov je Bogo Pregelj kot spomin in v opomin objavljal besedila, ki so govorila o njihovem življenju in delu. O  življenju našega velikega pesnika Franceta Prešerna pravi, da je dokazal vsem malovernim slovenskim razumnikom svoje dobe, da je slovenski jezik polnovreden instrument, s katerim lahko izražamo vsako čustvo in vsako misel. 

Ob nastajajočih razstavah je svoja občutja in videnja zapisoval v kratkih člankih in opozarjal z njimi ljudske množice.

Otona Župančiča je izpostavil kot slovenskega pesnika iz trope tistih, ki so dali pečat vsemu slovenskemu knjižnemu ustvarjanju 20. stoletja.

Med omembo tujih pesnikov zasledimo obletnico rojstva pesnika Johanna Wolfganga Goetheja. Nemškega pesnika se  spominja kot pesnika neposrednih zapisanih doživetij in pesnika z miselno poezijo.

Zaradi ljubiteljstva filma je sledil življenjskim spominom na številne umetnike in znanstvenike. Marie Cuire je predstavljal zaradi biografskega filma, ki prikazuje zakonsko in znanstveno življenje znanstvenice.

Fotó galéria

Információk

Kategória

történelem

Kapcsolattartó

Leja Borovnjak

Jelszavak

BIOGRAFIJE

A közzététel dátuma

24.07.2009 10:16

Legutóbbi módosítás

25.07.2012 12:07

Možnost filtriranja

Keresés

Tartalom típus

KATEGÓRIA
KATEGÓRIA
KATEGÓRIA
KATEGÓRIA

Szervezet

Partner

Spletni portal KAMRA uporablja piškotke za boljše delovanje strani in vodenje statistike ogledov. Več si lahko preberete tukaj.
se ne strinjam
se strinjam