Térkép  
Opereta v treh dejanjih Radovana Gobca Beg iz harema je bila prva opereta, ki se je odvijala v Žalcu. Olvasás tovább
Napisana že leta 1928 je svojo krstno uprizoritev doživela 18. decembra 1932 v Roblekovi dvorani v režiji Rada Štoklja, glavno vlogo je igrala Milena Drobež.

Osebe, ki nastopajo: Orsat Hamid, paša (bariton); Güneša, paševa žena; Arslan, poveljnik janičarjev (tenor); Kurt, janičar (tenor); Milena, ujetnica (sopran); Amurad, pribočnik (bariton); Lea, dvorjanica (sopran); Lija, dvorjanica (sopran); Ferimberg; dvorjan; sužnji; gostje.

Vsebina: Janičarski poveljnik Arslan in janičar Kurt nenadoma spoznata, da so ju pred mnogimi leti ugrabili Turki in da sta v resnici slovenskega rodu. V haremu paše Orsata Hamida najdeta še sestro Mileno. Skupaj pobegnejo, a jih paša ulovi. V dvoboju z Arslanom je paša premagan. Nič več jim ne more preprečiti vrnitve v domovino.

V opereti so igrali Franci Herman, Štefan Herman, orkester so sestavljali: g. Radovan Gobec (klavir), g. Pečar iz Petrovč (gosli), g. Štante iz Celja (čelo), g. Tavželj iz Žalca (harmonij), g. Pirc iz Žalca (gosli) in g. Audič iz Žalca (tolkala).

Fotó galéria

Hely

Hely megjelenítés

Információk

Kapcsolattartó

Karmen Kreže

Jelszavak

GLASBA, KULTURA, opereta

A közzététel dátuma

16.12.2013 13:32

Legutóbbi módosítás

17.12.2013 08:19

Možnost filtriranja

Keresés

Tartalom típus

KATEGÓRIA
KATEGÓRIA
KATEGÓRIA
KATEGÓRIA

Szervezet

Partner

Spletni portal KAMRA uporablja piškotke za boljše delovanje strani in vodenje statistike ogledov. Več si lahko preberete tukaj.
se ne strinjam
se strinjam