skok na glavno vebino izjava o dostopnosti
Térkép  
Fiat je že od začetka proizvodnje iskal načine in oblike kooperacije z avtomobilskimi industrijami na drugih, tujih trgih. Olvasás tovább
Tako je na primer v Nemčiji proizvodnja fiata 508 potekala v kooperaciji z NSU. V Angliji je potekala montaža po licenci z originalnimi sestavnimi deli pod imenom FIAT England London. Na Češkoslovaškem so se prodajali pod imenom Walther Junior. V Madridu je bila licenčni proizvajalec Balille Fiat Hispania.

Najpomembnejša pa je licenčna proizvodnja Balille v Franciji. Že leta 1932 so v Parizu predstavili Fiat 6CV ali Fiat 508 transalpina. Na francoskem trgu je že bila močna konkurenca malih avtomobilov, zato se je morala karoserija novega 6CV čimbolj prilagoditi okusu francoskih kupcev.
 
Zanimiva je tudi kooperacijska proizvodnja Balille na Poljskem. Nastane »Polski Fiat d.d.« Proizvajajo celotno paleto modelov Fiat 508, s tem da na masko hladilnika, kjer smo bili navajeni napisa Balilla, postavijo napis »Junak«.

Fotó galéria

Hely

Hely megjelenítés

Információk

Kapcsolattartó

Ivan Marković
Laura Chersicola
Sergej Čehovin

Jelszavak

Balilla, Fiat 508, RAZSTAVE, stari avtomobili

A közzététel dátuma

27.12.2012 09:50

Legutóbbi módosítás

27.12.2012 15:20

Možnost filtriranja

Keresés

Tartalom típus

KATEGÓRIA
KATEGÓRIA
KATEGÓRIA
KATEGÓRIA

Szervezet

Partner

Spletni portal KAMRA uporablja piškotke za boljše delovanje strani in vodenje statistike ogledov. Več si lahko preberete tukaj.
se ne strinjam
se strinjam