skok na glavno vebino izjava o dostopnosti
Térkép  

Andrej Klinar in Jože Kunšič - Razvoj smučanja

Vsebino dokumenta predstavlja zgodba Razvoj smučanja v Planini pod Golico in okoliških vaseh, ki sta jo napisala Andrej Klinar - Primožev in Jože Kunšič. Olvasás tovább
Vsebino dokumenta predstavlja zgodba Razvoj smučanja v Planini pod Golico in okoliških vaseh, ki sta jo napisala Andrej Klinar - Primožev ter Jože Kunšič in je objavljena v knjižici Kako so v Planini pod Golico včasih živeli. Avtorja opisujeta začetke smučanja v Planini pod Golico v obdobju med obema vojnama, prvo vlečnico v Jugoslaviji (zgrajena 1947 v Črnem Vrhu) in zlato dobo jeseniškega alpskega smučanja v 2. polovici 20. stol. Dokument vsebuje tudi štiri fotografije: Vlečnica v Črnem vrhu okoli leta 1950, Smučarji iz Planine pod Golico ob otvoritvi gasilne brizgalne okoli leta 1955, Moštvo SK Jesenice na državnem prvenstvu v Kranjski Gori leta 1962 ter Andrej Klinar na tekmi državnega prvenstva leta 1962 v Kranjski Gori.

Fotó galéria

Hely

Hely megjelenítés

Információk

Kategória

történelem

Kapcsolattartó

Nataša Kokošinek

Jelszavak

DOMOZNANSTVO, ETNOLOGIJA, Jesenice, krajevna zgodovina, Planina pod Golico

A közzététel dátuma

18.01.2012 10:27

Legutóbbi módosítás

16.09.2013 18:40

Možnost filtriranja

Keresés

Tartalom típus

KATEGÓRIA
KATEGÓRIA
KATEGÓRIA
KATEGÓRIA

Szervezet

Partner

Spletni portal KAMRA uporablja piškotke za boljše delovanje strani in vodenje statistike ogledov. Več si lahko preberete tukaj.
se ne strinjam
se strinjam