skok na glavno vebino izjava o dostopnosti
Térkép  

Adela Burnik - Drobci iz minulih časov

Vsebino dokumenta predstavlja zgodba Drobci iz minulih časov, ki jo je napisala Adela Burnik. Zgodba je objavljena v knjižici Kako so se na Jesenicah včasih izobraževali.

Olvasás tovább

Adela Burnik, rojena Baloh, še danes stanuje v domači hiši Pri Balohu, kjer je bila nekaj časa tudi šola. V zgodbi se spominja svojega deda Franca, ki je oddal sobo v Balohovi hiši za potrebe šolanja do leta 1914. V nadaljevanju opisuje šolanje svojega očeta, ki je prevzel gostilno in nekdanjo šolsko sobo oddajal za razne tečaje. Nato opiše svoje spomine na otroški vrtec in šolska leta ter šolanje v izseljenstvu v Srbiji med drugo svetovno vojno. Zgodbo zaključi s spominom na 67. Obletnico mature leta 2016.  Dokument vsebuje tudi fotografijo Adele Burnik z mamo in mlajšo sestro Zorico v Ivanjici leta 1942 in fotografijo generacije prvih jeseniških maturantov ob srečanju leta 2016. Obe fotografiji hrani Adela Burnik.

Fotó galéria

Hely

Hely megjelenítés

Információk

A digitális gyűjtemény szerzője

Adela Burnik

Kapcsolattartó

Nataša Kokošinek

Jelszavak

krajevna zgodovina, Jesenice, ETNOLOGIJA, ŠOLSTVO

A közzététel dátuma

31.10.2018 09:53

Legutóbbi módosítás

16.10.2018 09:13

Možnost filtriranja

Keresés

Tartalom típus

KATEGÓRIA
KATEGÓRIA
KATEGÓRIA
KATEGÓRIA

Szervezet

Partner

Spletni portal KAMRA uporablja piškotke za boljše delovanje strani in vodenje statistike ogledov. Več si lahko preberete tukaj.
se ne strinjam
se strinjam