Térkép  

Adam Reichhard in Janez Jurij Heptner

Mayrovo tiskarno je prevzel Adam Friderik Reichard (ok. 1701-1757) ter v njej deloval do smrti. Reichard je bil uradni mestni in deželni tiskar. Tiskal je uradne tiskovine za ljubljanski mestni magistrat, versko-nabožne vsebine, teološka, zgodovinska in pravna dela. Od leta 1753 je bival na sedanji Stritarjevi ulici. Njegova vdova Ana Elizabeta je tiskarno leta 1759 prodala. Med pomembnejšimi deli iz Reichardove tiskarne omenimo le dragocene Tobiove bukve Miha Frančiška Paglovca in Romarske bukvice Filipa Jakoba Repeža. Reichard je ponatisnil nekaj tekstov za potujoče gledališke družbe, ki so nastopale v Ljubljani.

 

Olvasás tovább

Reicharda je nasledil Janez Jurij Heptner (ok. 1724-1764), prav tako uradni deželni tiskar, tiskal pa je tudi šolska letna poročila ter ljudske nabožne vsebine. Heptner se je leta 1761 oženil z Marijo Terezijo de Garzoni, ki je vodila podjetje do konca l. 1764 in se l. 1765 poročila s tiskarjem Janezom Friderikom Egerjem. Od Heptnerjevih tiskov omenimo le Pessem od Marie Divize Roshenkranske Kralize in Repeževo Nebešku blagu (Per Marie Theresie Heptnerze, 1764). Tiskal je tudi latinske in nemške knjige.

Fotó galéria

Hely

Információk

Kategória

kultúra

A digitális gyűjtemény szerzője

Gašper Hudolin

Jelszavak

tiskarji, 18. stoletje

A közzététel dátuma

31.12.2019 14:04

Legutóbbi módosítás

30.12.2019 13:41

Možnost filtriranja

Keresés

Tartalom típus

KATEGÓRIA
KATEGÓRIA
KATEGÓRIA
KATEGÓRIA

Szervezet

Partner

Spletni portal KAMRA uporablja piškotke za boljše delovanje strani in vodenje statistike ogledov. Več si lahko preberete tukaj.
se ne strinjam
se strinjam