Térkép  

Zima kot se šika! Ilirska Bistrica 1952

V zimi leta 1952 se res nismo mogli pritoževati nad pomankanjem snega. Snega je nasulo toliko, da nismo vedeli kam z njim. Slika zgovorno kaže koliko ga je bilo v samem mestu.  Izgleda, da so snežna leta za vedno mimo. Še dobro, da se je takratna obilica snega ohranila vsaj na fotografijah. Na sliki križišče pri Novem svetu. Natančen opazovalec bo še našel prometno tablo, ki Vabi na bezinsko črpalko in ob robu ceste tudi še reklamni stekleni balon nad črpalko, ki je voznike vabil po gorivo. Tedaj je tu bila še ročn ...

Olvasás tovább

V zimi leta 1952 se res nismo mogli pritoževati nad pomankanjem snega.

Snega je nasulo toliko, da nismo vedeli kam z njim. Slika zgovorno kaže koliko ga je bilo v samem mestu. 

Izgleda, da so snežna leta za vedno mimo. Še dobro, da se je takratna obilica snega ohranila vsaj na fotografijah.

Na sliki križišče pri Novem svetu. Natančen opazovalec bo še našel prometno tablo, ki Vabi na bezinsko črpalko in ob robu ceste tudi še reklamni stekleni balon nad črpalko, ki je voznike vabil po gorivo. Tedaj je tu bila še ročna črpalka za benzin, ki je omogočala nalivanje goriva 2 x 5 litrov. Ko je iztekalo 5 litrov iz prvega steklenega valja za po 5 litrov goriva iz črpalke se je polnil stekleni valj za naslednjih 5 litrov. Koncesijo za točenje goriva je tedaj imel Lado Žnideršič, lastnik gostilne pri Novem svetu. Na drugi strani v nizu trgovin je deloval tudi fotoatelje Fotolik Celje z uslužbenkama Zdenko Pugelj  in sodelavko.

Picture

Hely

Információk

Közzétette

Vojko Čeligoj

Az eredeti anyag szerzője

Atelje Maraž

Az időszak, amelyet a kép ábrázol

1952

A kép keletkezési ideje

20. század

Személyek a fényképen

Slučajni mimoidoči

Kulcsszavak

sneg , zima

A közzététel dátuma

21.01.2018 22:59

Legutóbbi módosítás

23.01.2018 13:56

Možnost filtriranja

Keresés

Tartalom típus

KATEGÓRIA
KATEGÓRIA
KATEGÓRIA
KATEGÓRIA

Szervezet

Partner

Spletni portal KAMRA uporablja piškotke za boljše delovanje strani in vodenje statistike ogledov. Več si lahko preberete tukaj.
se ne strinjam
se strinjam