Térkép  

Zgradili smo kočo na Velikem Snežniku, 1958

»15. julij 1958 ­- Dan prve zmage na Velikem Snežniku, zrastla je prva stavba – sicer skromna – toda gradili so jo iz kamna Slovenci, Hrvati in Srbi v bratstvu in enotnosti in v ljubezni do domovine in do njenih planin«.   Tako je v društveni foto album zapisal prof. Drago Karolin društveni predsednik, ki je zidavo koče tudi vodil. Tega dne je na Snežniku znova zaplapolala državna trobojnica. Pred odhodom v dolino se je zadnja delovna ekipa še fotografirala. Sredi slike s klobukom je prof. Drago Karolin ob njem ...

Olvasás tovább

»15. julij 1958 ­- Dan prve zmage na Velikem Snežniku,

zrastla je prva stavba – sicer skromna – toda gradili so jo iz kamna Slovenci, Hrvati in Srbi v bratstvu in enotnosti in v ljubezni do domovine in do njenih planin«.

 

Tako je v društveni foto album zapisal prof. Drago Karolin društveni predsednik, ki je zidavo koče tudi vodil.

Tega dne je na Snežniku znova zaplapolala državna trobojnica. Pred odhodom v dolino se je zadnja delovna ekipa še fotografirala. Sredi slike s klobukom je prof. Drago Karolin ob njem na desni kapetan Nikola Martinić, ki je poskrbel, da se je vsakih deset dni izmenjevala skupina svežih mladih vojakov, saj so bila dela pri gradnji koče v višini skoraj 2000 m prilično zahtevna in naporna. Ob dveh otrocih na levi sedi predsednik NO PD  Evgen Štrancar, skrajno desno sedi največji junak vseh teh akcij domačin planinec Anton Zadel, ki je kot invalid z eno samo roko opravil več dela kot marsikdo z obema.

Pod skrbnim vodstvom prof. Draga Karolina je bil čas, dokler ni zapadel sneg, izkoriščen za dovoz novega gradbenega materiala, da bi naslednje leto lahko nemoteno nadaljevali z delom! (Foto Maraž) 

 

Picture

Hely

Információk

Közzétette

Vojko Čeligoj

Az eredeti anyag szerzője

Atelje Maraž

Az időszak, amelyet a kép ábrázol

1958

A kép keletkezési ideje

20. század

Személyek a fényképen

Graditelji koče, Karolin, Štrancar, Zadel

Kulcsszavak

Snežnik, Gradnja koče, 1958

A közzététel dátuma

05.09.2018 15:42

Legutóbbi módosítás

03.10.2018 07:42

Možnost filtriranja

Keresés

Tartalom típus

KATEGÓRIA
KATEGÓRIA
KATEGÓRIA
KATEGÓRIA

Szervezet

Partner

Spletni portal KAMRA uporablja piškotke za boljše delovanje strani in vodenje statistike ogledov. Več si lahko preberete tukaj.
se ne strinjam
se strinjam