skok na glavno vebino izjava o dostopnosti
Térkép  

Velika tombola na celjski Skalni kleti, 5. 8. 1956

Oče Edi Lorger se je na prvo avgustovsko nedeljo pred 55. leti od doma na Zavodni odpeljal s kolesom na bližnjo Skalno klet, vrnil pa se je kar z dvema. Drugega je zadel na toboli, ki se je odvijala na nogometnem igrišču pod celjskim Starim gradom. V času nekdanje Jugoslovije so bile v Celju pogosto organizirane tombole z bogatimi nagradami, običajno je bil glavni dobitek osebni avtomobil. Na tombolo se je odpravil z nečakom Erikom Kohnetom. Ker sva bili s sestro še premali, ona jih je imela dve in pol, jaz komaj leto, smo z mamo ostale doma. Glavni to ...

Olvasás tovább

Oče Edi Lorger se je na prvo avgustovsko nedeljo pred 55. leti od doma na Zavodni odpeljal s kolesom na bližnjo Skalno klet, vrnil pa se je kar z dvema. Drugega je zadel na toboli, ki se je odvijala na nogometnem igrišču pod celjskim Starim gradom. V času nekdanje Jugoslovije so bile v Celju pogosto organizirane tombole z bogatimi nagradami, običajno je bil glavni dobitek osebni avtomobil.

Na tombolo se je odpravil z nečakom Erikom Kohnetom. Ker sva bili s sestro še premali, ona jih je imela dve in pol, jaz komaj leto, smo z mamo ostale doma. Glavni tombolski dobitek je bil avtomobil fičko, med nagradami pa so bili med drugim tudi motor in kolo. Očetova srečka je imela pravilni dve vrsti številk, ki sta prinašali kolo. Zadovoljil se je z njim in ni čakal na nadaljnje žrebanje. Kolo je še vrsto let služilo svojemu namenu, z njim se je vozil v službo, ob prostem času pa tudi v mesto na klepet s sprijatelji.

 

Prispevala: Romana Pernovšek

Picture

Hely

Hely megjelenítés

Információk

Az időszak, amelyet a kép ábrázol

5. 8. 1956

A kép keletkezési ideje

20. század

Helység

Celje

Személyek a fényképen

Edi Lorger

Kulcsszavak

tombole, kolesa, prireditve

A közzététel dátuma

23.07.2021 09:21

Legutóbbi módosítás

31.07.2021 06:19

Možnost filtriranja

Keresés

Tartalom típus

KATEGÓRIA
KATEGÓRIA
KATEGÓRIA
KATEGÓRIA

Szervezet

Partner

Spletni portal KAMRA uporablja piškotke za boljše delovanje strani in vodenje statistike ogledov. Več si lahko preberete tukaj.
se ne strinjam
se strinjam