Térkép  

V Bileći, bolovanje

Spomin na »lekarsko« v Bileći. Na sliki Skupina vojaških obveznikov, ki so služili vojni rok v šoli za rezervne starešine v Bileći v 15. klasi in so bili na bolovanju. Med njimi sta tudi dva Slovenca, žal ne vem katera dva. Morda pa se bosta prepoznala. Seveda smo jim zavidali, saj so se izognili napornim vojaškim vajam, jurišanju nad nevidnega sovražnika na »Hadžibegovo brdo« nad Bilećo in tisoč drugih vojaških mukotrpnih aktivnosti. Ker so se izognili vojaškim obveznostim se jih je držalo ...

Olvasás tovább

Spomin na »lekarsko« v Bileći. Na sliki Skupina vojaških obveznikov, ki so služili vojni rok v šoli za rezervne starešine v Bileći v 15. klasi in so bili na bolovanju. Med njimi sta tudi dva Slovenca, žal ne vem katera dva. Morda pa se bosta prepoznala. Seveda smo jim zavidali, saj so se izognili napornim vojaškim vajam, jurišanju nad nevidnega sovražnika na »Hadžibegovo brdo« nad Bilećo in tisoč drugih vojaških mukotrpnih aktivnosti.

Ker so se izognili vojaškim obveznostim se jih je držalo ime »simulanti«, kar gotovo ni bilo lepo slišati, je bilo pa koristno in praktično.

Vč/460

Picture

Hely

Információk

Közzétette

Vojko Čeligoj

Az eredeti anyag szerzője

nn

Az időszak, amelyet a kép ábrázol

1958

A kép keletkezési ideje

Második világháború után

Személyek a fényképen

Skupina gojencev v Bileći na bolovanju

Kulcsszavak

pitomci, bolovanje v šoli v Bileći

A közzététel dátuma

23.03.2020 19:15

Legutóbbi módosítás

06.04.2020 21:38

Možnost filtriranja

Keresés

Tartalom típus

KATEGÓRIA
KATEGÓRIA
KATEGÓRIA
KATEGÓRIA

Szervezet

Partner

Spletni portal KAMRA uporablja piškotke za boljše delovanje strani in vodenje statistike ogledov. Več si lahko preberete tukaj.
se ne strinjam
se strinjam