skok na glavno vebino izjava o dostopnosti
Térkép  

Stik dveh planinskih praporov, Dolina Krme 1983

V  nedeljo, 18. septembra 1983, je bil v dolini Krme Dan  slovenskih planincev. Kot je navada, so na srečanje prišli številni ljubitelji slovenskih planin iz vse Slovenije in zamejstva. Bila je prilika, da se spet srečajo planinski prijatelji in poklepetajo o tem in onem in da se dogovorijo in načrtujejo kakšno novo aktivnost. Obilno udeležbo na srečanju sta zagotovili tudi Ilirskobistriško planinsko društvo in PD Sežana, ki sta pripeljali s seboj dosti planinskega podmladka. Pohvalno je bilo, da sta obe društvi pri ...

Olvasás tovább

V  nedeljo, 18. septembra 1983, je bil v dolini Krme Dan  slovenskih planincev. Kot je navada, so na srečanje prišli številni ljubitelji slovenskih planin iz vse Slovenije in zamejstva. Bila je prilika, da se spet srečajo planinski prijatelji in poklepetajo o tem in onem in da se dogovorijo in načrtujejo kakšno novo aktivnost. Obilno udeležbo na srečanju sta zagotovili tudi Ilirskobistriško planinsko društvo in PD Sežana, ki sta pripeljali s seboj dosti planinskega podmladka. Pohvalno je bilo, da sta obe društvi prinesli na srečanje vsaka svoj društveni prapor. Z obeh praporov se je dalo zaključiti, da gre za dvoje sosednjih in prijateljskih društev. Na novem sežanskem praporu smo občudovali upodobitev 1027 m visoke Vremščice, njihove simbolne gore, s sliko vršnega kamna na Vremščici in preko tega kamna je izvezena podoba našega Velikega Snežnika. Lepo veziljsko delo.

Oba praporščaka sta poskrbela še za staro planinsko navado in s stikom obeh praporov potrdila prijateljstvo obeh društev. Prisotni so s ploskanjem pozdravili ta dogodek.

Na sliki: Izlet planincev društev: PD Sežana in Ilirska Bistrica z obema praporoma in praporščakoma za Sežano Franc Fabčič in za Ilirsko Bistrico  Silvo Susič (na desni).

267/vč

Picture

Hely

Hely megjelenítés

Információk

Közzétette

Vojko Čeligoj

Az eredeti anyag szerzője

nn, sliko hrani Vojko Čeligj

Az időszak, amelyet a kép ábrázol

1983

A kép keletkezési ideje

20. század

Személyek a fényképen

Člani PD Sežane in Ilirske Bistrice

Kulcsszavak

Stik dveh praporov

A közzététel dátuma

01.06.2017 10:57

Legutóbbi módosítás

05.06.2017 05:45

Možnost filtriranja

Keresés

Tartalom típus

KATEGÓRIA
KATEGÓRIA
KATEGÓRIA
KATEGÓRIA

Szervezet

Partner

Spletni portal KAMRA uporablja piškotke za boljše delovanje strani in vodenje statistike ogledov. Več si lahko preberete tukaj.
se ne strinjam
se strinjam