Térkép  

SINDIKALNO DRUŽENJE ZA NOVO LETO, Topol, Ilirska Bistrica 1954

Novoletne zabave ali bolje novoletna druženja so bila pred petdesetimi leti seveda dosti bolj skromna kot so danes.  Organizirale so jih sindikalne podružnice v posameznih podjetjih, če so le imele primerne prostore. Posebno dolgo tradicijo so imela tovrstna druženja v Tovarni Topol v Ilirski Bistrici. Zaposleni so že teden dni prej pospravili pritličje furnirnice, ga dobro očistili, skromno okrasili s smrekovimi vejicami, pripravili šank s pijačo in povabili živo glasbo med domačimi ansambli, ki so bili na voljo.  Druženja so po navadi or ...

Olvasás tovább

Novoletne zabave ali bolje novoletna druženja so bila pred petdesetimi leti seveda dosti bolj skromna kot so danes.  Organizirale so jih sindikalne podružnice v posameznih podjetjih, če so le imele primerne prostore.

Posebno dolgo tradicijo so imela tovrstna druženja v Tovarni Topol v Ilirski Bistrici. Zaposleni so že teden dni prej pospravili pritličje furnirnice, ga dobro očistili, skromno okrasili s smrekovimi vejicami, pripravili šank s pijačo in povabili živo glasbo med domačimi ansambli, ki so bili na voljo.  Druženja so po navadi organizirali tudi za Dan Republike, 29. novembra. Vstopnina je bila le simbolična.

Na sliki skupina slučajnih in prepoznavnih obiskovalcev na tej zabavi dne 29. dec. 1954 v Topolu, ki se  je v tem času preimenoval v obrat pivškega Javorja. (328/vč)

Picture

Hely

Információk

Közzétette

Vojko Čeligoj

Az eredeti anyag szerzője

nn, sliko hrani Vojko Čeligoj

Az időszak, amelyet a kép ábrázol

1954

A kép keletkezési ideje

20. század

Személyek a fényképen

Udeleženci novoletnega druženja 1954

Kulcsszavak

Novo leto, zabava dec. 1954

A közzététel dátuma

31.12.2017 20:29

Legutóbbi módosítás

31.12.2017 20:29

Možnost filtriranja

Keresés

Tartalom típus

KATEGÓRIA
KATEGÓRIA
KATEGÓRIA
KATEGÓRIA

Szervezet

Partner

Spletni portal KAMRA uporablja piškotke za boljše delovanje strani in vodenje statistike ogledov. Več si lahko preberete tukaj.
se ne strinjam
se strinjam