Térkép  

Prvoobhajanci Župnije Dobje pri Planini, 1946

Na prejem prvega obhajila nas je pripravil katehet, gospod župnik Franc Vaupotič. Kot mnogo duhovnikov, je bil tudi on med drugo svetovno vojno izgnan, tako je bila župnija pet let brez duhovnika. Ko se je vrnil, je bil shujšan, upognjen, a vesel, da je ostal živ. Vsi farani smo bili veseli, da smo imeli zopet duhovnika med sabo. Umrl je v visoki starosti. Prvoobhajanke imamo na glavi venček, narejen iz parafinskih kroglic v obliki rožic. Fantje pa male šopke na suknjičih. V skupini so otroci generacij rojenih v letih od 1934 do 1937. Stojimo na stopn ...

Olvasás tovább

Na prejem prvega obhajila nas je pripravil katehet, gospod župnik Franc Vaupotič. Kot mnogo duhovnikov, je bil tudi on med drugo svetovno vojno izgnan, tako je bila župnija pet let brez duhovnika. Ko se je vrnil, je bil shujšan, upognjen, a vesel, da je ostal živ. Vsi farani smo bili veseli, da smo imeli zopet duhovnika med sabo. Umrl je v visoki starosti.

Prvoobhajanke imamo na glavi venček, narejen iz parafinskih kroglic v obliki rožic. Fantje pa male šopke na suknjičih. V skupini so otroci generacij rojenih v letih od 1934 do 1937. Stojimo na stopnicah farne cerkve, ki je posvečena Karmelski Materi Božji. V njenem stranskem oltarju je čudovit kip sv. Barbare.

Večino teh otrok je kasneje ostalo na kmetijah v okoliških vaseh, nekateri so se tudi zaposlili v tovarnah v Celju in njegovi okolici, redki pa smo imeli možnost nadaljevati šolanje.

Prispevala: Matilda Vidmar, na fotografiji v predzadnji vrsti tretja z desne.

Picture

Hely

Információk

Az időszak, amelyet a kép ábrázol

1946

A kép keletkezési ideje

Második világháború után

Helység

Dobje pri Planini

Személyek a fényképen

Matilda Vidmar, Franc Vaupotič

Kulcsszavak

prvoobhajanci, duhovniki

A közzététel dátuma

12.05.2018 07:55

Legutóbbi módosítás

12.05.2018 08:01

Možnost filtriranja

Keresés

Tartalom típus

KATEGÓRIA
KATEGÓRIA
KATEGÓRIA
KATEGÓRIA

Szervezet

Partner

Spletni portal KAMRA uporablja piškotke za boljše delovanje strani in vodenje statistike ogledov. Več si lahko preberete tukaj.
se ne strinjam
se strinjam