Térkép  

Primorska študenta in študentki na Snežniku 1960

Primorska študenta in študentki pred zavetiščem na Snežniku 1960. Zavetišče je šele nastajalo. Na mestu nekdanje italijanske vojaške opazovalnice, ki je bila po vojni le še razvalina, kup kamenja in ožganega lesovja,  je bistriški profesor Drago Karolin v letih 1958–1961 trmasto in v opazni meri tudi lastnoročno udejanjal svojo pobudo o planinskem zavetišču na tej zanimivi in nenavadno razgledni gori (Snežnik 1796 m). Seveda so pobudo podprli in priskočili na pomoč ilirskobistriški p ...

Olvasás tovább

Primorska študenta in študentki pred zavetiščem na Snežniku 1960.

Zavetišče je šele nastajalo. Na mestu nekdanje italijanske vojaške opazovalnice, ki je bila po vojni le še razvalina, kup kamenja in ožganega lesovja,  je bistriški profesor Drago Karolin v letih 1958–1961 trmasto in v opazni meri tudi lastnoročno udejanjal svojo pobudo o planinskem zavetišču na tej zanimivi in nenavadno razgledni gori (Snežnik 1796 m). Seveda so pobudo podprli in priskočili na pomoč ilirskobistriški planinci in drugi, tudi vojaki  tedanja JLA. In vsakdo od obiskovalcev, ki je pri tem vsaj za kako uro dal svojo roko, je bil dobrodošel.

1961. je bilo zavetišče odprto.  Naša četvorka  (Silvo, Anja, Ada in Jože) se je slikala pred njim že leto dni prej. Očitno je, kako je v težkih gorskih okoliščinah nastajalo nekako zasilno, ljubiteljsko.

Zdaj je na istem mestu oskrbovana planinska koča, poimenovana  po zaslužnem profesorju Dragu Karolinu. (sf)

Picture

Hely

Információk

Közzétette

Silvo Fatur

Az eredeti anyag szerzője

Silvo Fatur, ki fotko tudi hrani

Az időszak, amelyet a kép ábrázol

Poletje 1960

A kép keletkezési ideje

Második világháború után

Személyek a fényképen

Študentki Ada in Anja, študenta Silvo in Jože

Kulcsszavak

Snežnik, zavetišče, študentki

A közzététel dátuma

16.07.2018 09:19

Legutóbbi módosítás

16.07.2018 09:19

Možnost filtriranja

Keresés

Tartalom típus

KATEGÓRIA
KATEGÓRIA
KATEGÓRIA
KATEGÓRIA

Szervezet

Partner

Spletni portal KAMRA uporablja piškotke za boljše delovanje strani in vodenje statistike ogledov. Več si lahko preberete tukaj.
se ne strinjam
se strinjam