Térkép  

Pri čebelarju v Zagradu pri Celju, 1964

Bil je lep sončen  pomladni dan (17. 4. 1964), ko smo se učenci 2. b razreda II. OŠ Celje z učiteljico Dušico Čuček odpravili na ekskurzijo k čebelarju v bližnji Zagrad. Čebelar, gospod Ivan Fegeš, nam je predstavil delo v čebelnjaku in, seveda, pripovedoval o zdravilnosti medu in drugih čebeljih pridelkov ter nasplošno o pomenu čebel za človeštvo. Po čebelarjevi predstavi smo za malico dobili velik kos domačega kruha namazanega z medom. Oh, kako je bilo dobro, z roba kruha  je na naše male dlani, med prst ...

Olvasás tovább

Bil je lep sončen  pomladni dan (17. 4. 1964), ko smo se učenci 2. b razreda II. OŠ Celje z učiteljico Dušico Čuček odpravili na ekskurzijo k čebelarju v bližnji Zagrad.

Čebelar, gospod Ivan Fegeš, nam je predstavil delo v čebelnjaku in, seveda, pripovedoval o zdravilnosti medu in drugih čebeljih pridelkov ter nasplošno o pomenu čebel za človeštvo.

Po čebelarjevi predstavi smo za malico dobili velik kos domačega kruha namazanega z medom. Oh, kako je bilo dobro, z roba kruha  je na naše male dlani, med prstke, kapljal sladek med, ki smo ga s slastjo polizali.

Naj spomnem, da je 20. maja svetovni dan čebel. Na ta dan se je leta 1734 rodil pionir sodobnega čebelarstva Anton Janša (1734-1773).

Razglasitev praznika je v okviru Organizacije Združenih narodov predlagala Slovenija na pobudo Čebelarske zveze Slovenije.

Picture

Hely

Információk

Közzétette

Cvetka Škoflek

Az időszak, amelyet a kép ábrázol

17. 4. 1964

A kép keletkezési ideje

20. század

Helység

Celje

Személyek a fényképen

Dušica Čuček , Ivan Fegeš

Kulcsszavak

čebelar, čebele , osnovnošolci, spomini, otroci

A közzététel dátuma

18.05.2019 13:10

Legutóbbi módosítás

20.05.2019 11:35

Možnost filtriranja

Keresés

Tartalom típus

KATEGÓRIA
KATEGÓRIA
KATEGÓRIA
KATEGÓRIA

Szervezet

Partner

Spletni portal KAMRA uporablja piškotke za boljše delovanje strani in vodenje statistike ogledov. Več si lahko preberete tukaj.
se ne strinjam
se strinjam