skok na glavno vebino izjava o dostopnosti
Térkép  

Pohodniki na Mozirski planini, 1929

Mozirski planinci Savinjske podružnice Slovenskega planinskega društva so 5. oktobra 1896 slavnostno otvorili prvo kočo na Mozirski (Golički) planini, četrto postojanko Slovenskega planinskega društva. Kočo so nato prvič povečali po prvi svetovni vojni, ko je pridobila kuhinjo, obednico in več sob. Ob njej so Mozirčani leta 1929 postavili novo, ki pa je bila namenjena predvsem smučarjem. Prav zaradi velikega obiska smučarjev je takratni oskrbnik Mozirske koče na lastno roko na sosednjem pobočju zgradil večje poslopje t. i. Lesjakovo bajto. Med ...

Olvasás tovább

Mozirski planinci Savinjske podružnice Slovenskega planinskega društva so 5. oktobra 1896 slavnostno otvorili prvo kočo na Mozirski (Golički) planini, četrto postojanko Slovenskega planinskega društva.

Kočo so nato prvič povečali po prvi svetovni vojni, ko je pridobila kuhinjo, obednico in več sob. Ob njej so Mozirčani leta 1929 postavili novo, ki pa je bila namenjena predvsem smučarjem. Prav zaradi velikega obiska smučarjev je takratni oskrbnik Mozirske koče na lastno roko na sosednjem pobočju zgradil večje poslopje t. i. Lesjakovo bajto. Med drugo svetovno vojno so vse navedene stavbe pogorele.

Vir: Tratnik, Zoran: Stoletnica Mozirske koče na Golteh, Planinski vestnik, 1996/7-8, str. 320-321

Prispeval: Janez Osetič

Picture

Hely

Hely megjelenítés

Információk

Az időszak, amelyet a kép ábrázol

1929

A kép keletkezési ideje

20. század

Helység

Mozirje

Kulcsszavak

planinci, pohodniki, planinske koče

A közzététel dátuma

26.09.2019 16:05

Legutóbbi módosítás

26.09.2019 17:39

Možnost filtriranja

Keresés

Tartalom típus

KATEGÓRIA
KATEGÓRIA
KATEGÓRIA
KATEGÓRIA

Szervezet

Partner

Spletni portal KAMRA uporablja piškotke za boljše delovanje strani in vodenje statistike ogledov. Več si lahko preberete tukaj.
se ne strinjam
se strinjam