skok na glavno vebino izjava o dostopnosti
Térkép  

Po vino v Istro, 1942

Pivci na Ilirsko-bistriškem so bolj cenili istrska vina od vipavskih. Prevozniki so zato hodili po vino v Istro kjer so imeli dogovore s vinarji, za odkup določene količine vina. Prevoz vina je pogosto opravil prevoznik Franc Koren iz Trnovega s kamionom trgovskega podjetja Ilirija, ki je poskrbel tudi, da se je dogodek ohranil na fotografiji. Franc Koren je vozil vino tudi gostincem, pomemben naročnik pa je bil bistriški Vinotoč, ki ga je vodil g. Mavrič in je posloval nasproti hotela Zmaga (pod občino!) Na sliki polnjenje sodov z vinom, kar so opravl ...

Olvasás tovább

Pivci na Ilirsko-bistriškem so bolj cenili istrska vina od vipavskih. Prevozniki so zato hodili po vino v Istro kjer so imeli dogovore s vinarji, za odkup določene količine vina. Prevoz vina je pogosto opravil prevoznik Franc Koren iz Trnovega s kamionom trgovskega podjetja Ilirija, ki je poskrbel tudi, da se je dogodek ohranil na fotografiji. Franc Koren je vozil vino tudi gostincem, pomemben naročnik pa je bil bistriški Vinotoč, ki ga je vodil g. Mavrič in je posloval nasproti hotela Zmaga (pod občino!)

Na sliki polnjenje sodov z vinom, kar so opravljali delavci prodajalca vina. Sledilo je nakladanje sodov na tovornjak, bilo je gotovo najtežji del opravila. Fantič pri vhodu v hiši je enajstletni Janko Muha Pekov, ki ga je prevoznik Franc Koren jemal s seboj po vino. Imel je posebno nalogo, da je pazil da ne bi lastnikovi delavci ta čas, ko je je bil prevoznik na marendi dolivali vodo v sode, kar se je mnogokrat tudi pripetilo. Prav Janko Muha je ohranil gornjo fotografijo.

Vč/421 

Picture

Hely

Hely megjelenítés

Információk

Közzétette

Vojko Čeligoj

Az eredeti anyag szerzője

Franc Koren

Az időszak, amelyet a kép ábrázol

1942

A kép keletkezési ideje

2. Világháború

Személyek a fényképen

Delavci pri pretakanju vina

Kulcsszavak

Po vino v Istro

A közzététel dátuma

15.03.2019 22:00

Legutóbbi módosítás

15.03.2019 22:00

Možnost filtriranja

Keresés

Tartalom típus

KATEGÓRIA
KATEGÓRIA
KATEGÓRIA
KATEGÓRIA

Szervezet

Partner

Spletni portal KAMRA uporablja piškotke za boljše delovanje strani in vodenje statistike ogledov. Več si lahko preberete tukaj.
se ne strinjam
se strinjam