Térkép  

Nogometaši celjskega SK Olimpa, 1930

Nogometaši celjskega SK Olimpa so bili po združitvi z neregistriranim nogometnim gaberskim klubom Mars 1928. leta, kot je razvidno na fotografiji, dobro opremljeni. Za primerjavo:  v sedemdesetih letih prejšnjega stoletja so igralci trikratnega evropskega prvaka nizozemskega Ajaksa nosili prav take »površnike«. Tudi igrišče Olimpa z odličnim travnatim terenom, pravzaprav  stadion, je bil takrat med  boljšimi v Evropi, ki je vključeval atletsko  stezo, savne in slačilnice oz. garderobe … Imel pa ...

Olvasás tovább

Nogometaši celjskega SK Olimpa so bili po združitvi z neregistriranim nogometnim gaberskim klubom Mars 1928. leta, kot je razvidno na fotografiji, dobro opremljeni. Za primerjavo:  v sedemdesetih letih prejšnjega stoletja so igralci trikratnega evropskega prvaka nizozemskega Ajaksa nosili prav take »površnike«. Tudi igrišče Olimpa z odličnim travnatim terenom, pravzaprav  stadion, je bil takrat med  boljšimi v Evropi, ki je vključeval atletsko  stezo, savne in slačilnice oz. garderobe … Imel pa  je tudi  predanega mecena, športnika ter ljubitelja športa nasploh, tovarnarja Adolfa Westna, ki je najbolj zaslužen, da je SK Olimp imel v tem času najboljše pogoje za svoj razvoj.  Morda je na fotografiji eden izmed dveh moških v civilni obleki na sredi med nogometaši?

Žal se stadion ni ohranil, saj  je po vojni tedanji jugoslovanski minister za težko industrijo Franc Leskošek dal na njegovem prostoru zgraditi Tovarno organskih barvil.

 

Besedilo: Rudi Škedelj
Fotografija: Muzej novejše zgodovine Celje, last Vili Čater.    

Picture

Információk

Az időszak, amelyet a kép ábrázol

1930

A kép keletkezési ideje

Az első és második világháború közötti időszak

Helység

Celje

Kulcsszavak

nogometaši

A közzététel dátuma

21.08.2019 11:05

Legutóbbi módosítás

28.08.2019 17:12

Možnost filtriranja

Keresés

Tartalom típus

KATEGÓRIA
KATEGÓRIA
KATEGÓRIA
KATEGÓRIA

Szervezet

Partner

Spletni portal KAMRA uporablja piškotke za boljše delovanje strani in vodenje statistike ogledov. Več si lahko preberete tukaj.
se ne strinjam
se strinjam