skok na glavno vebino izjava o dostopnosti
Térkép  

Muzej elektrovleke in muzejski vlak

Potem, ko so marljivi železničarji začeli po letu 1999 postavljati ob železniški postaji v Ilirski Bistrici zbirko električnih vlakovnih vlek je železniško postajo večkrat obiskal tudi muzejski vlak slovenskih železnic in tako pomembno vzbudil zanimanje za železnico in njeno delovanje. Zbirka vlakovnih vlek se je v teh letih lepo povečala in izpopolnila. Trenutno že zmanjkuje prostora in bo za nove lokomotive potrebno poiskati nov prostor. Mnoge razstavljene lokomotive in predstavljeni vagoni so bili deležni skrbnih posegov, da so starim občudov ...

Olvasás tovább

Potem, ko so marljivi železničarji začeli po letu 1999 postavljati ob železniški postaji v Ilirski Bistrici zbirko električnih vlakovnih vlek je železniško postajo večkrat obiskal tudi muzejski vlak slovenskih železnic in tako pomembno vzbudil zanimanje za železnico in njeno delovanje.

Zbirka vlakovnih vlek se je v teh letih lepo povečala in izpopolnila. Trenutno že zmanjkuje prostora in bo za nove lokomotive potrebno poiskati nov prostor. Mnoge razstavljene lokomotive in predstavljeni vagoni so bili deležni skrbnih posegov, da so starim občudovanja vrednim železniškim napravam dahnili pridih nekdanjih časov.

Na sliki skupina organizatorjev prireditev ljubiteljev železnic, povezanih v to dejavno društvo. Sredi slike je skorajda maskota muzejskega vlaka Stane Sučič doma z Jesenic, ob njem mag. Jadran Možina predsednik Društva ljubiteljev železnic, ki je s sodelavci zelo zaslužen za odlično delovanje tega domačega društva. Skrajno levo je Janez Žibert, tudi upokojen železniški uslužbenec.

Vč/679

Picture

Hely

Hely megjelenítés

Információk

Közzétette

Vojko Čeligoj

Az eredeti anyag szerzője

Vojko Čeligoj

Az időszak, amelyet a kép ábrázol

1999

A kép keletkezési ideje

20. század

Személyek a fényképen

Skupina železničarjev, Jadran Mršnik, Stane Sučič

Kulcsszavak

Muzej vlakovnih vlek, muzejski vlak

A közzététel dátuma

26.10.2020 20:04

Legutóbbi módosítás

04.11.2020 06:18

Možnost filtriranja

Keresés

Tartalom típus

KATEGÓRIA
KATEGÓRIA
KATEGÓRIA
KATEGÓRIA

Szervezet

Partner

Spletni portal KAMRA uporablja piškotke za boljše delovanje strani in vodenje statistike ogledov. Več si lahko preberete tukaj.
se ne strinjam
se strinjam