Térkép  

Mlad voznik Marjan, 1959

Marjanu je bil volan položen tako rekoč že v "zibko". Njegov oče Ignac je bil že pred drugo svetovno vojno šofer, med drugim v Tovarni EMO, katere lastnik je bil gospod Westen. Nato še pri gospodu Ulmanu, lastniku tovarne opeke, "cigla" na Hudinji na t. i. „Ciguncah“, na mestu, kjer je sedaj športna dvorana Arena Petrol. Takoj, ko je Marjan malo zrastel, ga je začel vabiti  na vožnjo in tako je tudi njega navdušil za ta poklic. Izučil se je mehanika in šoferja in nato delo opravljal z velikim veseljem kot sam ...

Olvasás tovább

Marjanu je bil volan položen tako rekoč že v "zibko". Njegov oče Ignac je bil že pred drugo svetovno vojno šofer, med drugim v Tovarni EMO, katere lastnik je bil gospod Westen. Nato še pri gospodu Ulmanu, lastniku tovarne opeke, "cigla" na Hudinji na t. i. „Ciguncah“, na mestu, kjer je sedaj športna dvorana Arena Petrol. Takoj, ko je Marjan malo zrastel, ga je začel vabiti  na vožnjo in tako je tudi njega navdušil za ta poklic. Izučil se je mehanika in šoferja in nato delo opravljal z velikim veseljem kot samostojni podjetnik vse do upokojitve.

Marjan, danes moj mož, pred kratkim jih je dopolnil sedemdeset, je še posebej  hvaležen, da ga je ves čas poklicne poti spremljala sreča, saj ni imel nikoli nobene nezgode na cesti.

Picture

Hely

Információk

Közzétette

Cvetka Škoflek

Az időszak, amelyet a kép ábrázol

1959

A kép keletkezési ideje

20. század

Helység

Celje

Személyek a fényképen

Marjan Škoflek

Kulcsszavak

mladi vozniki

A közzététel dátuma

24.02.2019 14:40

Legutóbbi módosítás

06.04.2019 05:04

Možnost filtriranja

Keresés

Tartalom típus

KATEGÓRIA
KATEGÓRIA
KATEGÓRIA
KATEGÓRIA

Szervezet

Partner

Spletni portal KAMRA uporablja piškotke za boljše delovanje strani in vodenje statistike ogledov. Več si lahko preberete tukaj.
se ne strinjam
se strinjam