Térkép  

Matija Tomšič - Andrjašov z Bača pri Knežaku kot štabni narednik A. O. vojske

Matija Tomšič – Andrjašov z Bača pri Knežaku kot štabni narednik. Fotografija je iz leta 1918 in je bila poslana po pošti ženi Mariji na Moravsko, kamor se je družina v času, ko je bil Matija v vojni, preselila. Na fotografiji je lepo viden njegov čin – štabni narednik, kar je bil najvišji čin podoficirja v avstro-ogrski vojski in pa vsa tri odlikovanja za hrabrost, velika srebrna, mala srebrna in bronasta, ter Karlov četni križec, ki ga je zadnji avstro-ogrski cesar Karel I. podeljeval vojakom, ki so bili v ...

Olvasás tovább

Matija Tomšič – Andrjašov z Bača pri Knežaku kot štabni narednik.

Fotografija je iz leta 1918 in je bila poslana po pošti ženi Mariji na Moravsko, kamor se je družina v času, ko je bil Matija v vojni, preselila.

Na fotografiji je lepo viden njegov čin – štabni narednik, kar je bil najvišji čin podoficirja v avstro-ogrski vojski in pa vsa tri odlikovanja za hrabrost, velika srebrna, mala srebrna in bronasta, ter Karlov četni križec, ki ga je zadnji avstro-ogrski cesar Karel I. podeljeval vojakom, ki so bili vsaj 12 tednov v vojni in so se udeležili vsaj ene bitke. Vidna je tudi srebrna ura in pa usnjene gamašne, to so bili dodatki, ki so si jih podoficirji in seveda tudi oficirji morali sami kupovati. Znano je tudi, da je Matija za svoja odlikovanja prejemal tudi finančni dodatek, kar je ob vojaški plači gotovo pomagalo družini v tistih težkih časih.

Na hrbtni strani fotografije pa je poleg pozdravov ženi lepo viden žig njegovega polka K. u. K Infanterieregiment Nr. 97 (Tržaški pehotni polk) in številko kompanije (čete)  XXXVIII. Marshkompagnie. Podatka, od kod je bila razglednica poslana, mi tudi ni uspelo odkriti, verjetno je bilo to prikrito zaradi cenzure.

Original hrani njegova vnukinja Ana Marija Tomšič.

                                                                                                     Tone Škrlj

Picture

Hely

Hely megjelenítés

Információk

Közzétette

Anton Škrlj

Az eredeti anyag szerzője

družinski arhiv

Az időszak, amelyet a kép ábrázol

1918

A kép keletkezési ideje

1. Világháború

Személyek a fényképen

Matija Tomšič po domače Andrjašov z Bača

Kulcsszavak

Tone Škrlj

A közzététel dátuma

12.02.2017 09:26

Legutóbbi módosítás

12.02.2017 09:26

Možnost filtriranja

Keresés

Tartalom típus

KATEGÓRIA
KATEGÓRIA
KATEGÓRIA
KATEGÓRIA

Szervezet

Partner

Spletni portal KAMRA uporablja piškotke za boljše delovanje strani in vodenje statistike ogledov. Več si lahko preberete tukaj.
se ne strinjam
se strinjam