skok na glavno vebino izjava o dostopnosti
Térkép  

Maškare OŠ Primoža Trubarja Laško, 1988

V osemdesetih smo radi spremljali tenis. Ker je imela soseda Teja še povsem uporabna otroška loparja, sva se odločili, da bova za pusta tenisačici. Iz starih rjuh sem nama sešila krila in brezrokavnika, ki sva ju porisali in popisali s flomastri in voščenkami (z voščenkami sem tudi pobarvala platnene copate). Med takratnimi teniškimi zvezdami so bili predstavniki manjšega števila držav, zato sva se odločili, da bova kot maškari zastopali povsem neznani tenisačici iz Izraela (jaz, leva) in Japonske (Teja, ...

Olvasás tovább

V osemdesetih smo radi spremljali tenis. Ker je imela soseda Teja še povsem uporabna otroška loparja, sva se odločili, da bova za pusta tenisačici. Iz starih rjuh sem nama sešila krila in brezrokavnika, ki sva ju porisali in popisali s flomastri in voščenkami (z voščenkami sem tudi pobarvala platnene copate). Med takratnimi teniškimi zvezdami so bili predstavniki manjšega števila držav, zato sva se odločili, da bova kot maškari zastopali povsem neznani tenisačici iz Izraela (jaz, leva) in Japonske (Teja, desna). Druščino zastopajo tudi klasične maske meniha in arabska princesa. Maska Malboro man je lik, ki smo ga spoznali v reklamah v takrat popularni nemški reviji Bravo, za tisti čas zelo aktualen lik pa je zadaj levo - Von Smallhausen, lik iz takrat popularne angleške nadaljevanke Alo Alo. Slikani smo na šolskem dvorišču, slikal je eden od učiteljev, verjetno Slapnik.

Prispevala: Urška Knez

Picture

Hely

Hely megjelenítés

Információk

Az időszak, amelyet a kép ábrázol

1988

A kép keletkezési ideje

20. század

Helység

Laško

Személyek a fényképen

Urška Knez

Kulcsszavak

maškare, pust, osnovnošolci, otroci

A közzététel dátuma

19.02.2021 06:58

Legutóbbi módosítás

19.02.2021 06:59

Možnost filtriranja

Keresés

Tartalom típus

KATEGÓRIA
KATEGÓRIA
KATEGÓRIA
KATEGÓRIA

Szervezet

Partner

Spletni portal KAMRA uporablja piškotke za boljše delovanje strani in vodenje statistike ogledov. Več si lahko preberete tukaj.
se ne strinjam
se strinjam