skok na glavno vebino izjava o dostopnosti
Térkép  

Mala maškara Princeska s psičkom, Laško, 1979

Imela sem srečo, da je babica izučena šivilja, ki je vsako leto pred pustom poslušala moje ideje in želje. Pri svojih petih letih sem bila veliko časa pri omi v Velenju, zato se dobro spominjam, da me je oblekica čakala (prej sem verjetno vsaj pol leta govorila babici, da želim biti za pusta princeska), ko sem prišla k babici. Bila je vijolične barve z belimi zavesami in zlatim robom v pasu. Ropotuljico smo za namen pustovanja izdelali v vrtcu, plišastega psa pa mi je za ta dan posodila soseda Lidija. Če me spomin ne vara, sem v neki sli ...

Olvasás tovább

Imela sem srečo, da je babica izučena šivilja, ki je vsako leto pred pustom poslušala moje ideje in želje. Pri svojih petih letih sem bila veliko časa pri omi v Velenju, zato se dobro spominjam, da me je oblekica čakala (prej sem verjetno vsaj pol leta govorila babici, da želim biti za pusta princeska), ko sem prišla k babici. Bila je vijolične barve z belimi zavesami in zlatim robom v pasu. Ropotuljico smo za namen pustovanja izdelali v vrtcu, plišastega psa pa mi je za ta dan posodila soseda Lidija. Če me spomin ne vara, sem v neki slikanici videla princesko s pudljem in tako dobila fiksno idejo, da k moji maski spada tudi pes. Slikal me je oče, Igor Knez, stojim pa na trati za babičino hišo (Na Pristavi), za mano je staro jedro mesta Laško.

Prispevala: Urška Knez

Picture

Hely

Hely megjelenítés

Információk

Az időszak, amelyet a kép ábrázol

1979

A kép keletkezési ideje

20. század

Helység

Laško

Személyek a fényképen

Urška Knez

Kulcsszavak

maškare, pust, otroci

A közzététel dátuma

19.02.2021 06:59

Legutóbbi módosítás

19.02.2021 06:59

Možnost filtriranja

Keresés

Tartalom típus

KATEGÓRIA
KATEGÓRIA
KATEGÓRIA
KATEGÓRIA

Szervezet

Partner

Spletni portal KAMRA uporablja piškotke za boljše delovanje strani in vodenje statistike ogledov. Več si lahko preberete tukaj.
se ne strinjam
se strinjam