skok na glavno vebino izjava o dostopnosti
Térkép  

Maksimum karta Snežnik, 1999

V letu 2000 je PD Ilirska Bistrica izdalo obsežno monografijo o Snežniku, njegovih posebnosti, lepotah tega dela naše domovine ter organiziranih dejavnosti kot planinstvo, taborništvo, gozdarstvo, turizem, propagandne edicije, delež pošte na področju Snežnika…  Nastala je KNJIGA O SNEŽNIKU! Pri pripravi te monografije so izdali lično maksimum karto s tremi obveznimi elementi: motiv Snežnika na razglednici (avtor Hinko Poročnik), poštna znamka s podobo Snežnika, oblikovalne agencije Boštjan Botas Kenda, tisk Čuk Gra ...

Olvasás tovább

V letu 2000 je PD Ilirska Bistrica izdalo obsežno monografijo o Snežniku, njegovih posebnosti, lepotah tega dela naše domovine ter organiziranih dejavnosti kot planinstvo, taborništvo, gozdarstvo, turizem, propagandne edicije, delež pošte na področju Snežnika…  Nastala je KNJIGA O SNEŽNIKU!

Pri pripravi te monografije so izdali lično maksimum karto s tremi obveznimi elementi: motiv Snežnika na razglednici (avtor Hinko Poročnik), poštna znamka s podobo Snežnika, oblikovalne agencije Boštjan Botas Kenda, tisk Čuk Graf, Postojna, planika je iz herbarija Sonje Čeligoj Bačič, poštni žig z motivom Snežnika avtorja prof. Draga Karolina. Pripravili so več priložnostnih žigov. Razglednico je izdalo Planinsko društvo Snežnik Ilirska Bistrica. Snežniška znamka je bila proglašena za najlepšo slovensko poštno znamko v letu 1999 in bila proglašena za najlepšo poštno znamko na mednarodni razstavi v Asiagu v Italiji. Motiv zimskega Snežnika s planiko je tudi na prednji strani Knjige o Snežniku.  

Oblikovanje Knjige o Snežniku in razglednico sta opravila domači likovni pedagog Romeo Volk, računalniško obdelavo knjige pa Bogdan Rolih.     (vč/425)

 

 

Picture

Hely

Hely megjelenítés

Információk

Közzétette

Vojko Čeligoj

Az eredeti anyag szerzője

Hinko Poročnik

Az időszak, amelyet a kép ábrázol

1999

A kép keletkezési ideje

20. század

Személyek a fényképen

ni oseb

Kulcsszavak

Snežnik, maksimum karta

A közzététel dátuma

02.10.2019 19:43

Legutóbbi módosítás

02.10.2019 19:43

Možnost filtriranja

Keresés

Tartalom típus

KATEGÓRIA
KATEGÓRIA
KATEGÓRIA
KATEGÓRIA

Szervezet

Partner

Spletni portal KAMRA uporablja piškotke za boljše delovanje strani in vodenje statistike ogledov. Več si lahko preberete tukaj.
se ne strinjam
se strinjam