Térkép  

Jože Mateta, prejemnik priznanja PZS, Ilirska Bistrica, 1972

Od 65-letnici PD Ilirska Bistrica je društvo nagradilo najbolj zaslužne člane. Številna priznanja je podelila tudi Planinska zveza Slovenije in Planinska zveza Jugoslavije. Znak prehojene slovenske transverzale so osvojili: Hinko Poročnik, zakonca Milojka in Ivo Erzetič. Številni društveni člani so v letih pred tem in potem prejeli mnoga priznanja, kar je le še potrdilo, da sodi  ilirsko-bistriško planinsko društvo med uspešnejša planinska društva na Slovenskem. Na sliki: ob društvenem ...

Olvasás tovább

Od 65-letnici PD Ilirska Bistrica je društvo nagradilo najbolj zaslužne člane. Številna priznanja je podelila tudi Planinska zveza Slovenije in Planinska zveza Jugoslavije. Znak prehojene slovenske transverzale so osvojili: Hinko Poročnik, zakonca Milojka in Ivo Erzetič. Številni društveni člani so v letih pred tem in potem prejeli mnoga priznanja, kar je le še potrdilo, da sodi  ilirsko-bistriško planinsko društvo med uspešnejša planinska društva na Slovenskem.

Na sliki: ob društvenem jubileju so domači planinci napolnili veliko dvorano v domu družbenih organizacij, danes Sokolski dom in pred številnimi gosti podelili mnoga priznanja zaslužnim društvenim članom. Marljivi član Jože Mateta je iz rok podpredsednika PZS B. Lavriča prejel bronasti častni znak PZS. Njegova družina je v naslednjih letih kar deset let oskrbovala Kočo na Snežniku. Skrajno levo je pok. predsednik obalnega PD Koper Vinko Lavrenčič, skrajno desno pa je mlada planinka Irena Čebokli, ki je na tej slovesnosti za svoje planinske pohode prejela prvo značko Pionirja planinca v Sloveniji.

Foto Emil Maraž (467/VČ)

Picture

Hely

Hely megjelenítés

Információk

Közzétette

Vojko Čeligoj

Az eredeti anyag szerzője

Emil Maraž, foto

Az időszak, amelyet a kép ábrázol

1972

A kép keletkezési ideje

20. század

Személyek a fényképen

Jože Mateta, bronasto odličje PZS, člani PD Il. Bistrica

Kulcsszavak

Bronasto priznanje Jožetu Mateti

A közzététel dátuma

18.06.2020 21:00

Legutóbbi módosítás

18.06.2020 21:00

Možnost filtriranja

Keresés

Tartalom típus

KATEGÓRIA
KATEGÓRIA
KATEGÓRIA
KATEGÓRIA

Szervezet

Partner

Spletni portal KAMRA uporablja piškotke za boljše delovanje strani in vodenje statistike ogledov. Več si lahko preberete tukaj.
se ne strinjam
se strinjam