skok na glavno vebino izjava o dostopnosti
Térkép  

Francka Vencetova in njene hčerke, Topolc 1962

Vencetova dekleta s Topolca pri Ilirski Bistrici, fotografirane s svojo mamo Francko (1890-1971) na dan, ko so pokopali soproga očeta Franca (1887-1962). Od desetih otrok se je pri Vencetovih rodilo šest deklet in štirje fantje. Prva svetovna vojna je bila za družino velika preizkušnja. Oče Franc je cesarja služil štiri leta, preživel vojskovanje v Galiciji, nekajletno rusko ujetništvo in po povratku  domov je moral znova na fronto, tokrat v severno Italijo do konca vojne. Na srečo se je oče živ in zdrav vrnil domov. Ves ta ...

Olvasás tovább

Vencetova dekleta s Topolca pri Ilirski Bistrici, fotografirane s svojo mamo Francko (1890-1971) na dan, ko so pokopali soproga očeta Franca (1887-1962). Od desetih otrok se je pri Vencetovih rodilo šest deklet in štirje fantje. Prva svetovna vojna je bila za družino velika preizkušnja. Oče Franc je cesarja služil štiri leta, preživel vojskovanje v Galiciji, nekajletno rusko ujetništvo in po povratku  domov je moral znova na fronto, tokrat v severno Italijo do konca vojne. Na srečo se je oče živ in zdrav vrnil domov.

Ves ta čas je za družino in otroke skrbela sama mama Francka. Po prvi vojni se je pri Vencetovih rodilo še šest otrok in skrbi za preživetje na mali kmetiji je bilo več kot obilo. Med zadnjo vojno so bili vsi v družini narodno usmerjeni. Vsi štirje bratje so bili partizani. Vsi so si ustvarili družine, ohranili in obnovili družinsko hišo na Topolcu.

Na sliki: Ženski del Vencetove družine: z leve: Vilma (1933), Majda (1930), Pavlina (1913), stara mama Francka, Marija (1911), Anica (1923) in Stana (1925.

Picture

Hely

Hely megjelenítés

Információk

Közzétette

Vojko Čeligoj

Az eredeti anyag szerzője

Vojko Čeligoj

Az időszak, amelyet a kép ábrázol

1962

A kép keletkezési ideje

Második világháború után

Személyek a fényképen

Vencetova dekleta, in njihova mama Francka

Kulcsszavak

Vencetove hčerke

A közzététel dátuma

15.12.2019 19:24

Legutóbbi módosítás

16.12.2019 08:27

Možnost filtriranja

Keresés

Tartalom típus

KATEGÓRIA
KATEGÓRIA
KATEGÓRIA
KATEGÓRIA

Szervezet

Partner

Spletni portal KAMRA uporablja piškotke za boljše delovanje strani in vodenje statistike ogledov. Več si lahko preberete tukaj.
se ne strinjam
se strinjam