Térkép  

Franc Poklar, stoletnik

Franc Poklar – filatelist, numizmatik in raziskovalec domače arheologije - sto letnik Dolgoletni društveni podpredsednik Franc Poklar, starosta numizmatikov in filatelistov na ilirsko bistriškem, bo 19. februarja 2019 slavil sto letnico rojstva. Člani društva mu iskreno čestitamo, se zahvaljujemo za njegovo naklonjenost društvu in njegovo obsežno mentorsko delo, ki ga je posvetil društvu, članom in mladini. Želimo mu še obilo prijetnih in zdravih let. Njegovo obsežno raziskovalno delo, še posebej pri proučev ...

Olvasás tovább

Franc Poklar – filatelist, numizmatik in raziskovalec domače arheologije - sto letnik

Dolgoletni društveni podpredsednik Franc Poklar, starosta numizmatikov in filatelistov na ilirsko bistriškem, bo 19. februarja 2019 slavil sto letnico rojstva.

Člani društva mu iskreno čestitamo, se zahvaljujemo za njegovo naklonjenost društvu in njegovo obsežno mentorsko delo, ki ga je posvetil društvu, članom in mladini. Želimo mu še obilo prijetnih in zdravih let.

Njegovo obsežno raziskovalno delo, še posebej pri proučevanju antične preteklosti na ilirsko bistriškem, je imelo tudi širši vseslovenski pomen, kar so prepoznali tudi v arheološkem društvu Slovenije in mu namenili visoko društveno priznanje. Nagradila ga je tudi občina Ilirska Bistrica in ga proglasila za častnega občana Ilirske Bistrice. Naziv častni član si je zaslužil tudi v Primorskem numizmatičnem društvu, katerega član je od ustanovitve leta 1973.

 

Na sliki: Častno priznanje arheološkega društva Slovenije je g. Poklarju vročila njegova predsednica, gospa Barbara Ravnik Toman, julija 2001 na svečanosti v Narodnem muzeju v Ljubljani. Tekst in foto Vojko Čeligoj. 

Picture

Hely

Hely megjelenítés

Információk

Közzétette

Vojko Čeligoj

Az eredeti anyag szerzője

Vojko Čeligoj

Az időszak, amelyet a kép ábrázol

2001

A kép keletkezési ideje

20. század

Személyek a fényképen

Franc Poklar in Barbara Ravnik Toman

Kulcsszavak

Franc Poklar stoletnik, priznanje

A közzététel dátuma

12.02.2019 14:10

Legutóbbi módosítás

12.02.2019 14:10

Možnost filtriranja

Keresés

Tartalom típus

KATEGÓRIA
KATEGÓRIA
KATEGÓRIA
KATEGÓRIA

Szervezet

Partner

Spletni portal KAMRA uporablja piškotke za boljše delovanje strani in vodenje statistike ogledov. Več si lahko preberete tukaj.
se ne strinjam
se strinjam