Térkép  

Družina Zmazek iz Splita

Na sliki je družina Jožefa Zmazka (1908-1998), kapetana fregate v Jugoslovanski vojni mornarici. Jožef se je rodil slovenskim staršem v vasici Godemarci pri Mali Nedelji. Že kot mladenič je s trebuhom za kruhom odšel v svet. V Splitu se je izučil za mornarja in pred drugo svetovno vojno služil v Jugoslovanski kraljevi mornarici, po njej pa v JLA. V Splitu si je ustvaril družino z Marijo Demaria (na fotografiji), hčerko pridelovalca ribjih konzerv iz Komiže. V zakonu so se jima rodili trije otroci. Eden izmed njih je bil Zvonko Zmazek (na fotografiji ...

Olvasás tovább

Na sliki je družina Jožefa Zmazka (1908-1998), kapetana fregate v Jugoslovanski vojni mornarici. Jožef se je rodil slovenskim staršem v vasici Godemarci pri Mali Nedelji. Že kot mladenič je s trebuhom za kruhom odšel v svet. V Splitu se je izučil za mornarja in pred drugo svetovno vojno služil v Jugoslovanski kraljevi mornarici, po njej pa v JLA. V Splitu si je ustvaril družino z Marijo Demaria (na fotografiji), hčerko pridelovalca ribjih konzerv iz Komiže. V zakonu so se jima rodili trije otroci. Eden izmed njih je bil Zvonko Zmazek (na fotografiji), znan hrvaški novinar, ki je umrl kmalu po hrvaški domovinski vojni v devetdesetih letih 20. stoletja.

Picture

Hely

Információk

Közzétette

melita zmazek

Az időszak, amelyet a kép ábrázol

po drugi sv. vojni

A kép keletkezési ideje

Második világháború után

Helység

Tujina

Személyek a fényképen

Jožef Zmazek, Marija Zmazek (roj. Demaria), Zvonko Zmazek

Kulcsszavak

Slovenci, zdomci

A közzététel dátuma

15.12.2015 10:01

Legutóbbi módosítás

02.06.2017 07:08

Možnost filtriranja

Keresés

Tartalom típus

KATEGÓRIA
KATEGÓRIA
KATEGÓRIA
KATEGÓRIA

Szervezet

Partner

Spletni portal KAMRA uporablja piškotke za boljše delovanje strani in vodenje statistike ogledov. Več si lahko preberete tukaj.
se ne strinjam
se strinjam