Térkép  

Deklica in deček med zidovi Zajckloštra

Stanislav Horvat, nekdanji učitelj na osnovni šoli v Slovenskih Konjicah, je bil poznavalec lokalne zgodovine in velik ljubitelj kulturne dediščine, pa tudi odličen amaterski fotograf. Med leti 1935 - 1965 je izdelal album svojih fotografij, tudi z povzetki nekaterih drugih posnetkov, ki ga je poimenoval Monumenta historica Gonobicensis (Konjiški zgodovinski spomeniki). V njem je v razlagi fotografij poleg motiva in časa nastanka fotografij v nemščini ali slovenščini zapisal tudi osnovne podatke o kulturnih spomenikih v Slovenskih ...

Olvasás tovább
Stanislav Horvat, nekdanji učitelj na osnovni šoli v Slovenskih Konjicah, je bil poznavalec lokalne zgodovine in velik ljubitelj kulturne dediščine, pa tudi odličen amaterski fotograf.
Med leti 1935 - 1965 je izdelal album svojih fotografij, tudi z povzetki nekaterih drugih posnetkov, ki ga je poimenoval Monumenta historica Gonobicensis (Konjiški zgodovinski spomeniki). V njem je v razlagi fotografij poleg motiva in časa nastanka fotografij v nemščini ali slovenščini zapisal tudi osnovne podatke o kulturnih spomenikih v Slovenskih Konjicah, Ločah in okolici, tudi o Žički kartuziji.

Ker je bil družinski prijatelj gospe Marije Wödinger, matičarke iz Slovenskih Konjic, je avgusta 1955 v razvalinah Zajckloštra oz. Žičke kartuzije fotografiral, kako sta se njena hči Roswitha in nečak Marjan Wödinger sprehodila med zidovi starodavnega samostana...

Fotografija je iz arhiva družine Pem

Besedilo: Sebastjan Habicht

Picture

Hely

Információk

Közzétette

Robert Vrečko

Az időszak, amelyet a kép ábrázol

1955

A kép keletkezési ideje

Második világháború után

Személyek a fényképen

Marjan in Roswitha Wödinger

Kulcsszavak

Žička kartuzija, Slovenske Konjice, Gonobitz, Zajcklošter

A közzététel dátuma

22.05.2020 06:49

Legutóbbi módosítás

27.05.2020 14:27

Možnost filtriranja

Keresés

Tartalom típus

KATEGÓRIA
KATEGÓRIA
KATEGÓRIA
KATEGÓRIA

Szervezet

Partner

Spletni portal KAMRA uporablja piškotke za boljše delovanje strani in vodenje statistike ogledov. Več si lahko preberete tukaj.
se ne strinjam
se strinjam