skok na glavno vebino izjava o dostopnosti
Térkép  

1. konferenca novinarjev, grafikov in tehnikov

Po kapitulaciji Italije je Bela krajina postala osvobojeno ozemlje. 5. maja 1944 je v Metliki, v takratnem Sokolskem domu (kasneje Partizanski dom, Dom Edvarda Kardelja in sedaj Kulturni dom Metlika) potekala  novinarska konferenca, kjer je približno 100 partizanskih novinarjev, grafikov in tehnikov govorilo o nalogah v danih okoliščinah.  Med sklepi konference je bila tudi pobuda za ustanovitev stanovskega društva.  Pripravljalni odbor, ki je bil izbran na tej konferenci, je julija 1944 vsem pokrajinskim odborom OF ter vojaškim ...

Olvasás tovább

Po kapitulaciji Italije je Bela krajina postala osvobojeno ozemlje.

5. maja 1944 je v Metliki, v takratnem Sokolskem domu (kasneje Partizanski dom, Dom Edvarda Kardelja in sedaj Kulturni dom Metlika) potekala  novinarska konferenca, kjer je približno 100 partizanskih novinarjev, grafikov in tehnikov govorilo o nalogah v danih okoliščinah.  Med sklepi konference je bila tudi pobuda za ustanovitev stanovskega društva.  Pripravljalni odbor, ki je bil izbran na tej konferenci, je julija 1944 vsem pokrajinskim odborom OF ter vojaškim in civilnim propagandnim odsekom ter uredništvom poslal obvestilo o ustanovitvi društva, ki bo povezalo vse novinarje, ki delujejo v okviru OF.

Posledica metliških  dogovorov je bilo 22. oktobra v Črnomlju ustanovljeno Slovensko časnikarsko društvo.

Vir:

Društvo novinarjev Slovenije (2014) '70. obletnica'. Dostopno na: https://novinar.com/6868 [dostop 18. januar 2019]

Picture

Hely

Hely megjelenítés

Információk

Az időszak, amelyet a kép ábrázol

1944

A kép keletkezési ideje

2. Világháború

Helység

Metlika

Kulcsszavak

novinar, društvo novinarjev, partizanski novinarji

A közzététel dátuma

01.02.2019 12:44

Legutóbbi módosítás

01.02.2019 12:44

Možnost filtriranja

Keresés

Tartalom típus

KATEGÓRIA
KATEGÓRIA
KATEGÓRIA
KATEGÓRIA

Szervezet

Partner

Spletni portal KAMRA uporablja piškotke za boljše delovanje strani in vodenje statistike ogledov. Več si lahko preberete tukaj.
se ne strinjam
se strinjam